KIK Štarter Kamnik: nova podjetniška skupnost in coworking prostor

Dne 22. junij 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Občina Kamnik je postala pridružen član Iniciative Start:up Slovenija. V coworking prostorih KIK Štarter, ki jih ustvarila skupina mladih prostovoljcev iz Mladinskega centra Kotlovnicabo omogočila delovanje mladim podjetnikom, pri izvajanju podjetniških vsebin in mentoriranju pa bo sodelovala s Tehnološkim parkom Ljubljana. Slavnostnega odprtja KIK Štarter prostorov, ki jih je mladim bodočim podjetnikom za simbolično najemnino odstopilo podjetje Iskra Mehanizmi, se je, poleg župana Marjana Šarca, poslanca mag. Mateja Tonina in podžupana Mateja Slaparja, udeležilo še približno 50 uspešnih podjetnikov občine Kamnik in njene širše okolice.KIK Štarter je ustvarila skupina mladih prostovoljcev iz Mladinskega centra Kotlovnica in ustvarila prostor za »coworking«, ki deluje v prostorih nekdanje Smodnišnice, v neposredni bližini Mladinskega centra Kotlovnica. Poleg uporabe delovnega prostora in opreme, kar je običajno za podobne »coworking« prostore, ponuja KIK Štarter tudi redna izobraževanja in druženja kamniške podjetniške skupnosti.

Omogoča dnevno, večdnevno ali mesečno souporabo delovnih prostorov ali pisarne. Souporaba prostora znaša 25 evrov na mesec, lastna pisarna pa 70 evrov mesečno.

Namen KIK Štarter-ja je opogumiti vse mlade, ki jim je samozaposlitev edina možnost za preživetje. Kot so dejali pobudniki: »Če sediš doma sam, izoliran, boš veliko težje dobil in kakovostno izvajal projekte kot, če si del večje skupnosti ustvarjalcev različnih profilov, ki si lahko medsebojno pomagajo. Sodelovanje, interdisciplinarno razvijanje idej, odprta komunikacija ter delitev z drugimi, so osnovne značilnosti coworkinga.«

Do sedaj sta se izvedli dve start up podjetniški delavnici (izvedba: Geek House, Tehnološki park Ljubljana), odvijajo se interna druženja stanovalcev (KikŠtarter piknik, sestanki), izvedli so se trije KIK OFF večeri (Sibaboards, Koofr, Elektrina, Octupus Cirkolesa, Mali grad, Maister), izvedena je bila delavnica spletnega marketing in pospeševanja prodaje, oddaja se prostor in deluje programska skupina.

Slavnostnemu odprtju novih coworking prostorov je sledila okrogla miza z naslovom Razmišljajmo globalno – delujmo lokalno, na kateri so svoje podjetniške poti, vzpone in padce, želje in skrbi, pa tudi zanimive zgodbe in prigode, na katere danes gledajo z nasmeškom, predstavili direktor skupine Interblock Joc Pečečnik, direktor podjetja Elektrina Urban Bergant, direktor podjetja Terme Snovik Ivan Hribar, generalni direktor podjetja Calcit Matevž Kirn in direktor podjetja Nektar Natura Tomaž Lah. Sklepno dejanje je bila ustanovitev Podjetniškega Kluba Kamnik. Predsedniško palico so zbrani za prve pol leta zaupali Urbanu Bergantu, predsedniku Odbora za podjetništvo in turizem ter direktorju podjetja Elektrina.

Vir: povzeto po www.domzalske-novice.si 
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.