Kdo bo Mladi podjetnik leta 2016? Med nagradami tudi podjetniški vikend v enem izmed evropskih mest!

Dne 18. maj 2016 objavil Stanislava Vabšek
 
Šesti izbor Mladi podjetnik leta bo potekal 16. junija 2016 v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! Prijave na letošnji izbor so možne do 31. maja, ena od posebnosti izbora pa je tudi nominacija podjetnikov za izbor. V vrsti nagrad, ki Mladim podjetnikom leta pomagajo na podjetniški poti, je tudi podjetniški vikend v enem izmed evropskih mest, ki ga omogoča trboveljska gazela DEWEsoft. Tako sta letošnja aktualna zmagovalca, Anja in Alen Marić iz trgovine Woodway, skupaj s preteklimi zmagovalci obiskala Srbijo in tam našla priložnosti za širitev.
 


»Podjetniški vikend v Srbiji je bila odlična priložnost za poglobitev dosedanjih znanj, saj sva se z Alenom imela priložnost družiti z uspešnimi podjetniki,« pravi Anja Marić, ki je lani skupaj z možem najbolj navdušila komisijo izbora Mladi podjetnik leta. »Srečali smo se tudi s predstavniki slovenskih podjetij, ki že poslujejo na srbskem trgu,« izkušnje, pridobljene tekom vikenda, pa bosta uporabila ob širitvi na srbski trg. Obisk Srbije jima je poleg spoznavanja podjetniškega okolja - njuna prioriteta je trenutno iskanje najboljših lokacij, na katere bi umestili svoj butik - prinesel tudi novo sodelovanje – izdelek ene od mizarskih delavnic iz Novega Sada bosta v svojo ponudbo umestila v kratkem, razkriva Marićeva.
 

Ideja, ki je nastala v Trbovljah  

Ideja za podjetniški vikend, ki ga prejme zmagovalec izbora, je nastala leta 2014 med obiskom dr. Jureta Kneza iz trboveljskega podjetja Dewesoft, kamor se je napotila ekipa Zavoda mladi podjetnik in gonilna sila pri odkrivanju podjetniških zgodb v rubriki Gazele, novinarka Dnevnika, Jana Petkovšek. Tako je Jana Fleišer, Mlada podjetnica leta 2014, tistega leta prvič v zgodovini izbora Mladi podjetnik leta prejela za nagrado tudi podjetniški vikend – v Londonu.
 

Nagrada za aktualnega in pretekle zmagovalce

Ideja, da se na podjetniški vikend poda zgolj aktualni zmagovalec oziroma zmagovalka, ekipa Dewesofta in predstavniki Zavoda mladi podjetnik, je hitro prerasla: pridružili so se še pretekli zmagovalci izbora. »Prvega ne pozabiš nikoli. Zame je bil podjetniški vikend v Londonu bolj čaroben, verjetno tudi zaradi vse energije in pozornosti, ki je spremljala prejem naziva,« se spominja Jana Fleišer, ki se je vikenda udeležila tudi letos. »Izredno me je navdušilo zunanje delovno okolje v podjetju SAOP v Novem Sadu, saj je bilo zelo enostavno, lepo urejeno in izredno prijetno za delo. Z ekipami, s katerimi smo se spoznali, za zdaj ne bomo poslovno sodelovali,« dodaja mlada podjetnica, ki pa v kratkem znova odhaja v Srbijo. Tokrat v Beograd, kjer jo čakajo hospitalizacije v določene tamkajšnje vrtce, kjer delo poteka po NTC metodi (pedagoški pristop, ki temelji na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov).
 

Berlin, Amsterdam … katero mesto bo obiskal šesti zmagovalec izbora?

»Ideja podjetniškega vikenda je predvsem druženje med podjetniki in izmenjava izkušenj ter dobrih praks. Vsakič, ko pridemo domov, imamo polno idej, kaj spremeniti in kako izboljšati svoje procese,« opisuje izkušnjo podjetniškega vikenda dr. Jure Knez, ki je tudi eden od članov komisije letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. »Mesto podjetniškega vikenda se izbere glede na možnosti obiskov podjetij, izberemo tistega, kjer se kaj dogaja,« dodaja. In kam letos? »Razmišljamo o zanimivih startup destinacijah, kot sta Berlin in Amsterdam, kjer že deluje veliko uspešnih slovenskih startupov. Odprta je tudi možnost obiska Bolgarije, kjer bi začutili utrip Launchhuba. O lokaciji se sicer pogovorimo tudi z aktualnim zmagovalcem, pri čemer se upošteva njegova panoga. Torej, obisk katere države mu bo najbolj koristil,« razkriva Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik.
 

Pretekli zmagovalci 

2011: Admir Latić (podjetje Endom)
2012: Maja Švener in Gregor Koprivnik (podjetje Ličila.si)
2013: Kristina Kočet Hudrap (podjetje Tiko Pro)
2014: Jana Fleišer (vrtec Dobra teta)
2015: Anja in Alen Marić (Woodway)
2016: zmagovalec letošnjega izbora bo znan 16. junija 2016
 
Šesti izbor Mladi podjetnik leta bo potekal 16. junija 2016 v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! Prijave na letošnji izbor so možne do 31. maja, ena od posebnosti izbora pa je tudi nominacija podjetnikov za izbor. Več o izboru in prijavi na izbor najdete tukaj.
 
- - - 

Za dodatne informacije in vprašanja se obrnite na:
Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik
031 857 940, borut.borstnik@mladipodjetnik.si
http://mladipodjetnik.si
 
- - - 

O Zavodu mladi podjetnik
Zavod mladi podjetnik je vstopna točka v svet podjetništva. Osrednja kanala delovanja sta portal mladipodjetnik.si in spremljajoči forum. Zavod organizira brezplačna podjetniška izobraževanja po celotni Sloveniji, MP šolo, razvija pa tudi MP coworking. Več na mladipodjetnik.si.
Značke
Mladi podjetnik leta 2016 Zavod mladi podjetnik
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.