Kamniški laboratorij za hitro prototipiranje KIK lab odpira svoja vrata!

Dne 15. februar 2017
 
V kamniškem coworking prostoru KIKštarter se zavedajo, da vedno obstajajo možnosti izboljšave delovanja. Zato so se spopadli s težavami, ki pestijo inventorje, inovatorje, razvojnike, skratka vse, ki se lotevajo ustvarjanja novih produktov, rešitev in storitev ter ustanovili laboratorij za hitro prototipiranje KIK lab.

 

 Kaj ponuja KIK lab?

Namen KIKŠtarter laboratorija je zainteresiranim uporabnikom ponuditi kreativno okolje, ki na enem mestu združuje izobraževalni in praktični del razvoja poslovnih idej, katere temeljijo na razvoju fizičnih produktov. Okolje omogoča prototipiranje na področju elektronike, razvoj mehanskih delov, ohišij, produktov, modelov za preverjanje ustreznosti posameznih sestavov ipd., s pomočjo 3D printerja in obdelave različnih materialov, z ustrezno podporo izobraževalnih aktivnosti.
 
 
 


Od ideje do stranke

Prek aktivnosti KIKŠtarterja in partnerjev želijo uporabniku ponuditi celostno podporno okolje. Na osnovi ideje lahko izdela konceptualni ali funkcionalni prototip, hkrati pa ga popeljejo skozi faze podjetniškega procesa: raziskave in analize trga, pregleda potenciala za intelektualno zaščito, izdelavo poslovnega modela in možnost prestavitve projekta pred potencialnimi investitorji in gospodarskimi partnerji.

Vabijo vsa startup podjetja in posameznike, ki bi želeli razvijati inovativne produkte, da se jim pridružijo in tudi sami postanejo del uspešne zgodbe.

Za več informacij jim pišite na naslov info@kikstarter.si.

 

Kaj je KIKštarter?

KIKštarter bi nekateri opisali kot coworking prostor, pa vendar je mnogo več. KIKštarter je majhen ekosistem, ki svojim uporabnikom nudi usmerjanje, svetovanje, predavanja, delavnice, StartUp dogodke in še in še. Angažiranje KIKštarterja je prepozanla tudi Evropska komisija in jim v  kategoriji »Izboljšanja poslovnega okolja v Evropi« dodelila nagrado »Nacional winner 2016«, skupno pa so med 343 prijavljenimi projekti zasedli 3. mesto. Tako z lastnim modelom coworkinga postajajo primer dobre prakse oživitve gospodarstva v postindustrijskih okoljih manjših mest. 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.