Izvenkrmni motor RemigoOne je finalist DesignEuropa Awards

Dne 25. avgust 2023 objavil Anemari Pediček
 

Startup Remigo, ki je prejemnik sredstev P2 in SK75, Slovenskega podjetniškega sklada, je ponovno zasijal na mednarodni sceni! Njihov izvenkrmni motor RemigoOne se je uvrstil med finaliste na DesignEuropa Awards, ki jih podeljuje ugledni Evropski urad za intelektualno lastnino EUIPO.

 

Strokovna žirija, ki ji je predsedovala Isabelle Vérilhac iz Francije, je izmed 700 prijavljenih del iz 43 držav izbrala skupaj 8 finalistov v dveh kategorijah; RemigoOne je eden od štirih finalistov v kategoriji malih in rastočih podjetij. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo 5. septembra v Berlinu.

 

 

Direktor podjetja, Marko Vrtovec nam je ob nominaciji zaupal: 

"Nominacija pomeni še eno priznanje za podjetje, da smo na pravi poti. Naši izdelki združujejo vrhunsko uporabniško izkušnjo s trajnostnim in vključujočim oblikovanjem.”

Oblikovalka nominiranega izdelka RemigoOne Ajda Bertok pa je dodala, da se je trud celotne ekipe končno poplačal.

 

Cilj DesignEuropa Awards je prepoznati in počastiti odlične izdelke in oblikovalce na področju industrijskega oblikovanja. Med slovenskimi podjetji je bil edini finalist doslej stol Nico Less podjetja Donar.

 

Kaj je RemigoOne? 

RemigoOne je eleganten, uporabniku neskončno prijazen, “vse v enem” in pameten mali izvenkrmni motor. Gre za mali električni motor za čolne, ki nadomešča 3HP bencinske motorje. Je prvi povsem integriran 1000 W električni izvenkrmni motor na svetu. Potencial produkta je bil prepoznan že velikokrat. Ekipa je novembra 2021 prejela prestižno navtično omembo na DAME Design Award 2021 in bila med finalisti MUVE Yacht Projecta. 

 

VEČ O PODJETJU REMIGO

 

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Značke
Remigo Remigoone P2 Sk75 Sps
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.