Izkoristi vavčer za zaščito intelektualne lastnine

Dne 1. marec 2019 objavil Mitja Sagaj
 
Se tudi ti zavedaš, da je intelektualna lastnina temeljni del vrednost vsakega podjetja? Imaš patent, model, znamko, ki bi jo želel-a zaščititi? Se sprašuješ, ali jo je sploh smiselno zaščititi? Odgovore na vsa ta vprašanja ti bomo ponudili na delavnici Kako do vavčerja za zaščito intelektualne lastnine, ki jo v Tovarni podjemov pripravljamo v četrtek, 7. marca, ob 15. uri. Ob tem pa smo pripravili prav poseben priročnik z nasveti, kako do vavčerske pomoči, ki lahko znaša do 10.000 evrov.


Slovenski podjetniški sklad v okviru Javnega poziva Vavčer za zaščito patentov, modelov in znamk spodbuja mikro, mala in srednje velika slovenska podjetja k zaščiti intelektualne lastnine ter posledično prispeva k rasti in ugledu teh podjetij ter krepitvi njihove konkurenčnosti in tržnega potenciala.
 
Osnovni namen tako imenovanega vavčerskega sistema je vzpostavitev sistema dodeljevanja spodbud manjših vrednosti, ki bo mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP) omogočal bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih bodo podjetja krepila svojo konkurenčnost in kompetence.
 
Gre za nov program spodbud za MSP-je, vavčerje pa bodo lahko podjetja najemala skozi vso leto, pridobila jih bodo lahko na zelo enostaven način (brez prekomernih postopkov odobritve), njihova obravnava pa bo zelo hitra.
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.