Izkoristi finančno podporo za zaščito intelektualne lastnine

Dne 8. januar 2021 objavil Start:up Slovenija
 

Ste v startupu že poskrbeli za ustrezno zaščito intelektualne lastnine? Imaš model ali blagovno znamko, ki jo želiš zaščititi na nacionalni, regionalni ali evropski ravni? Sedaj imaš odlično priložnost, da prejmeš pomoč v obliki nepovratnih sredstev za intelektualno lastnino. Prve vloge pričnejo zbirati že 11. januarja 2021.

 

Nikar ne pozabi na ustrezno zaščito intelektualne lastnine, saj pomembno prispeva k rasti in ugledu podjetja ter krepitvi konkurenčne prednosti!

 

Do 1.500 eur za registracijo blagovnih znamk in modelov

V letošnjem letu so ti na voljo nepovratna sredstva sklada za MSP - Ideas Powered for Business SME Fund, ki malim in srednjim podjetjem (MSP) s sedežem v EU pomaga pri zaščiti pravic intelektualne lastnine v obliki vavčerjev za intelektualno lastnino.

 

Mala in srednje velika podjetja v Sloveniji lahko prejmete nepovratna sredstva v višini 50 % osnovne prijavne pristojbine za prijavo blagovnih znamk in modelov pri uradu za intelektualno lastnino na nacionalni, regionalni (Beneluks) in evropski ravni oziroma povračilo stroškov v višini do 1.500 EUR.

 

Kdaj bo možno koristiti sredstva?

Za sredstva iz sklada za MSP, ki ga sofinancirata Evropska komisija in EUIPO, lahko zaprosiš v petih časovnih obdobjih v letu 2021. Prve vloge se bodo pri EUIPO začele zbirati že 11. januarja 2021, nato pa bo vloge možno oddati še v štirih časovnih okvirih v letošnjem letu po naslednji časovnici:

 

  • časovni okvir 1: 11. januar – 31. januar 2021

  • časovni okvir 2: 1. marec – 31. marec 2021
  • časovni okvir 3: 1. maj – 31. maj 2021
  • časovni okvir 4: 1. julij – 31. julij 2021
  • časovni okvir 5: 1. september – 30. september 2021

 

Vložiti je možno samo eno vlogo, povračilo stroškov znaša največ 1.500 EUR na prosilca.

 

Nepovratna sredstva bodo dodeljena po načelu »kdor prej pride, prej melje«, zato poskrbi, da oddaš prijavo čim prej.

 

Več informacij najdeš tukaj.

 

Foto: arhiv EUIPO

Značke
Intelektualna lastnina IPforSMEs SMEfund
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.