Izjemen teden za Fastcast: pridobljena investicija in globalno partnerstvo

Dne 24. oktober 2019
 

Fastcast, eden najuspešnejših slovenskih startupov, ki skrbi za pridobivanje talentov za raznovrstne zabavne industrije, je v teh dneh sklenil partnerstvo z eno največjih svetovnih platform za spletno prodajo fotografij in videov, pridobil pa je tudi investicijo za rast in podporo aktualnemu partnerstvu.

 

Podjetje Fastcast, ki deluje od leta 2016, se pospešeno prebija med vodilne rešitve za iskanje talentov v Evropi. Njihovo platformo, ki sedaj zastopa že več kot 100.000 talentov z več koncev sveta, že uporabljajo največje svetovne produkcijske hiše in ustvarjalci, ki svoje slike in posnetke prodajajo preko spletnih platform.

 

Fastcast kot spletni agent povezuje ustvarjalce, producente in oglaševalce z najrazličnejšimi talentiranimi posamezniki. Na ta način ustvarjalci lahko vstopajo v direktni stik s talenti in se izognejo visokim provizijam, posamezniki pa tako z večjo izpostavljenostjo dobijo večji izbor poslovnih priložnosti in enostavneje krmarijo skozi svojo kariero v zabavni industriji. Pred nekaj tedni je podjetje za enega večjih slovenskih producentov gostilo večstoglavo množico nastopajočih na stadionu Stožice.

 

Investicija bo omogočila resen prodor na širši evropski trg

Pred dnevi so v podjetju Fastcast prejeli pomembno investicijo, ki jim omogoča resen prodor na širši evropski trg, razširitev prodajnega in podpornega oddelka ter izgradnjo močne globalne skupnosti, je še povedal David Halb, ustanovitelj in direktor podjetja.

 

Podjetje je predano svojemu poslanstvu: "Biti prvi in največji na svetu, ki talentiranim posameznikom lahko dnevno priskrbimo priložnost za 'job'." Po uspešnem sodelovanju s slovenskim poslovnim pospeševalnikom ABC Accelerator in Slovenskim podjetniškim skladom se startup že pozicionira kot kredibilen kanal na tujih tržiščih.

 

Zadovoljni nad novo investicijo v podjetje so tudi v Slovenskem podjetniškem skladu, ki je Fastcastu spomladi 2017 podelil konvertibilno posojilo SK75 SPS. "Na Slovenskem podjetniškem skladu smo veseli vsake uspešne zgodbe podprte tudi s spodbudami SPS-a, še posebej nas veseli, če mlada inovativna podjetja tudi z našo pomočjo postanejo uspešna, se razvijajo, rastejo, se internacionalizirajo in nenazadnje pritegnejo tudi druge neodvisne investitorje," pravi mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada.

 

SPS si prizadeva za še več takšnih zgodb

Da podjetništvo ni le uspešno izpeljan posel, temveč način življenja in razmišljanja, še dodaja direktorica: "Zahteva podjetne, pozitivne in ustvarjalne ljudi, ki so odgovorni do sebe in drugih ter so pripravljeni na trdo delo. Na drugi strani pa ponuja zanimivo in polno življenje." Prepričana je, da je bila tudi spodbuda v obliki konvertibilnega posojila prav gotovo "ključnega pomena za nadaljnje stabilne korake in pogumno osvajanje globalnega tržišča in iskanje novih investitorjev".

 

Zato si na SPS prizadevajo za še več takšnih zgodb, podprtih s semenskim kapitalom, saj je to tudi namen tovrstnega financiranja. "Podjetju ob tej priložnosti čestita tudi naša ekipa, krati pa se veselimo še ene uspešne zgodbe, podprte tudi s sredstvi SPS," še sporoča Maja Tomanič Vidovič.

 

David Halb je podjetje Fastcast soustanovil z Matejem Gregorčičem, ustanoviteljem in direktorjem znanega startupa Viberate, ki navdušuje v mednarodnem svetu glasbe. Gregorčič je skupaj z Dejanom Roljičem ustanovil tudi startup Eligma, ki trenutno s storitvijo GoCrypto prinaša plačila s kriptovalutami v vsakdanje življenje. Vsa tri podjetja skupaj so do danes prejela že več kot 30 milijonov dolarjev investicijskih sredstev in v Sloveniji zaposlujejo več kot 100 ljudi. 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.