Iz Luksemburga sveža investicija za start-up Eurosender

Dne 22. december 2017
 

 
Po poročanju časnika Finance oz. priloge Manager je družba Post Luxembourg (luksemburška državna pošta in telekom) kupila delež v slovenskem start-­upu Eurosender, digitalni platformi za preprosto pošiljanje paketov po Evropi. Eurosender je lani na PODIM konferenci naznanil vstop nemškega zavarovalniškega giganta ERGO Group AG, ki je v podjetje vložil 300.000 EUR kapitala, tokratni vložek družbe Post Luxembourg pa naj bi znašal več kot milijon evrov.

Eurosender.com je vodilna evropska spletna platforma, ki omogoča enostavno, zanesljivo in do 70 % ugodnejše pošiljanje paketov in palet od vrat do vrat. Prisoten je v številnih evropskih državah, še posebej je priljubljen med izseljenci in študenti ter malimi podjetji, med katerimi beleži hitro rast uporabnikov. ?

»Zneska naložbe ne razkrivamo, prav tako ne razkrivamo, na koliko vrednotimo podjetje. Več o načrtih širitve bomo povedali februarja, ko bomo odprli nove pisarne v Ljubljani,« pravi Tim Potočnik, soustanovitelj Eurosenderja. Po informacijah časnika Finance naj bi bil luksemburški vložek več kot milijon in manj kot deset milijonov evrov. Dosedanji investitor Fil Rouge Capital (vodita ga Julien Coustaury in Roger Blott) naj bi tudi v prihodnje ohranil delež v start-upu.
Značke
Eurosender
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.