Iz ljubljanske garaže v stanovanje Jennifer Lopez

Dne 9. oktober 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Slovensko podjetje Lupit Pole, član Tehnološkega parka Ljubljana, ki izdeluje opremo za ples ob drogu, je izdelalo medeninasti drog za film Hustlers, filmski hit letošnje jeseni. Za piko na i pa jim je s samostoječim drogom uspelo opremiti celo stanovanje slavne ameriške igralke in pevke Jennifer Lopez, ki je na drogu vadila vlogo za Hustler kar na svojem domu v New Yorku.

 

Lupit Pole, ki poleg "pole" opreme za ples ob drogu izdeluje tudi "aerial" opremo za akrobatsko umetnost, je v svetu teh dveh disciplin priznan mednarodni igralec z raznolikim, vrhunskim izborom izdelkov za vadbo doma, v specializiranih studiih in na tekmovanjih.

 

Dober glas je segel vse do Hollywooda
 

Doslej največji dosežek podjetja je prav izdelava medeninastega droga za film Hustlers, ki velja za filmski hit letošnje jeseni. Za piko na i pa je ekipi iz Grosuplja s samostoječim drogom uspelo opremiti celo stanovanje slavne ameriške igralke in pevke Jennifer Lopez, ki je na drogu vadila vlogo za Hustler kar na svojem domu v New Yorku. 

 

Lupit pole drogove so sicer uporabili v kar nekaj velikih filmskih produkcijah, med drugim tudi v zloglasnem portretu WikLeaksovega stvarnika Snowdna.

 

Ples ob drogu kmalu tudi olimpijska disciplina

 

Ples ob drogu se uvršča med fitnes trende, ki v zadnjih letih skokovito naraščajo. Je tudi odličen način za hujšanje, povečanje moči in izgradnjo vzdržljivosti. Po trenutnih ocenah se s pole plesom aktivno ukvarja 6 milijonov ljudi na svetu, kot športna disciplina pa bo v kratkem uvrščen celo na olimpijske igre.

 

Od zabavnega izziva ...

Pred desetimi leti sta solastnika podjetja Lupit Pole Iztok Vodičar in Janez Štepec, po izobrazbi elektrotehnik in inženir strojništva, bolj za zabavo kot zares sprejela izziv in izdelala kakovosten vrtljiv drog za plesni studio Mademoiselle v Sloveniji, ki je bil v lasti njune prijateljice.

 

Od takrat dalje se je vse odvijalo vzporedno z željo po učenju in ustvarjanju. Leta 2009 je podjetje Lupit Pole z dvema zaposlenima delovalo le na slovenskem trgu, v letu 2014 pa je prodrlo na evropski trg in se začelo širiti v Združene države Amerike. 

 

... do sponzoriranja največjega "pole" dogodka na svetu

 

Danes je podjetje s 16 zaposlenimi, lastno proizvodnjo, tehničnim in raziskovalnim oddelkom ter mednarodnima oddelkoma za prodajo in marketing prisotno na največjih svetovnih tekmovanjih in je uradni sponzor največjega "pole" dogodka Pole Expo v Las Vegasu. Vzpostavili so široko mednarodno mrežo prodajalcev in z drogovi opremili plesne studie po vsem svetu.

 

Samo vrhunski izdelki so dovolj dobri

 

"Predvsem smo svojemu delu predani. Delamo namreč z ljudmi in ne z opremo. Poslušamo. Naša ekipa raziskovalcev neprestano preučuje pretekle uspehe, jih združuje z zadnjimi trendi v strojništvu ter jih izpopolnjuje v sodelovanju z našimi partnerji, ambasadorji znamke Lupit Pole in vrhunskimi 'pole' ter 'aerial' umetniki - vplivneži, ki so aktivno vpleteni v proces razvoja. Na ta način se posvečamo potrebam uporabnikov in izboljšavam in na trg lansiramo le visokokakovostne izdelke," pravi direktor podjetja Iztok Vodičar.

 

Z iskrenostjo in zagnanostjo Lupit Pole ekipe se je poistovetila tudi širša "pole" skupnost. Med njimi so zgrajeni dolgoročni in tesni odnosi, ki temeljijo na zaupanju, podpori in spoštovanju.

 

V prihodnje tudi produkti za ples na svili

 

Plan podjetja je postati drugi največji proizvajalec pole izdelkov na globalnem trgu, kajti nove produkte razvijajo skladno z razvojem trgov in trendov. Najprej se bodo lotili produktov za ples na svili, potem pa tudi izven okvirov "pole" plesa, v razvoj fitnes in joga opreme oziroma v smeri, ki jo bo narekovalo povpraševanje na trgu.

 

 

 

###

Kontaktna oseba za medijska vprašanja: 

Mateja Prinčič

mateja.princic@tp-lj.si

041 373 797

Značke
Lupi Pole Dosežek Uspeh
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.