Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Iščemo slovenske zmagovalce Imagine Cupa! Rok za prijavo 30. januar

Dne 8. januar 2015 objavil Urban Lapajne
 

Do 30. januarja 2015 je čas za prijavo na lokalni izbor letošnjega tekmovanja Imagine Cup. Nepozabna izkušnja, privlačne nagrade, mednarodna mreža povezav, pridobivanje referenc in veliko zabave so razlogi, zakaj sodelovati v tem največjem svetovnem študentskem tekmovanju.Nagrade v vrednosti milijon dolarjev, nepozabno doživetje na svetovnem finalu v Redmondu, ZDA, možnost kariernega preboja in pridobivanje zvenečih referenc je le nekaj razlogov, zakaj se je vredno udeležiti največjega študentskega tehnološkega tekmovanja na svetu – Imagine Cup! Leta 2013 je slovenska ekipa ADORA (na fotografiji) iz mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, na svetovnem finalu v St. Peterburgu zasedla 2. mesto v kategoriji »Inovacije«, kar je najboljša slovenska uvrstitev v zgodovini tekmovanja. Kot prva slovenska ekipa so prejeli denarno podporo Imagine Cup Grants za nadaljnje uresničevanje in razvoj ideje v višini 50.000 USD.
 

Prijava ideje in ekipe do 30. januarja

Študentske ekipe lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij (”Games”, ”Innovation” in ”World Citizenship”) prijavijo do 30. januarja na spletni strani. Izmed vseh prijavljenih ekip se bo deset najboljših v začetku februarja udeležilo pospeševalnika idej ITIME, nato pa se bodo 9. aprila pomerile za zmago v slovenskem lokalnem izboru. Za uvrstitev na prestižni finale v Redmondu bodo tri najboljše slovenske ekipe morale prepričati še polfinalno komisijo, ki bo v mesecu juniju prek spletnega ocenjevanja izmed vseh prispelih prijav na svetovnem nivoju izbrala tiste, ki se bodo udeležile prestižnega svetovnega finala. Ta bo potekal v mesecu juliju na sedežu Microsofta v Redmondu, ZDA.
 

 

O Imagine Cupu

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tekmovanje je del pobude Microsoft YouthSpark.
 

Dodatne informacije

Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija, vodja tekmovanja, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org 
Stanislava Vabšek, Iniciativa Start:up Slovenija, komuniciranje, stanislava.vabsek@startup.si
Katra Šemrov, Microsoft Slovenija, odnosi z javnostmi, a-kasemr@microsoft.com

Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov inovacijski center. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj je Microsoft Slovenija.
 
 

 

Značke
Imagine Cup Adora Imagine Cup 2013
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.