Intenzivna jesenska Start:up TURA vabi k prijavi do 21. novembra!

Dne 19. november 2016 objavil Stanislava Vabšek
 V program Start:up TURA se lahko prijavijo inovativni posamezniki ali ekipe z namenom ustanovitve novega podjetja (lahko tudi spin-off ali spin-out iz obstoječe organizacije) oziroma startup podjetja, ki ob prijavi niso starejša od 3 let, katerih poslovanje oziroma izdelki in storitve temeljijo na lastnem znanju in razvoju ter imajo velik tržni potencial in ambicijo rasti. Program je namenjen vsem startuperjem iz Maribora in drugih delov Slovenije in tujine, ki bi želeli zagnati oziroma razvijati svoje startup podjetje v okviru hitro rastoče mariborske startup skupnosti.
 
Pogoj za sodelovanje v okviru programa Start:up TURA je oddana prijava podjetja prek prijavnega sistema, urejen status intelektualne lastnine in udeležba na Start:up vikendu z DEMO večerom.

 Program zajema 5 ključnih ugodnosti

 

1) Brezplačno delovno mesto v startup coworkingu

Udeleženci Start:up TURE bodo lahko za čas izvajanja programa koristili brezplačna delovna mesta v okviru coworking prostorov Tovarne podjemov podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru oziroma poslovnih prostorov družbe VEČER, z vso potrebno komunikacijsko infrastrukturo v obliki pisarniških prostorov in pisarniškega materiala ter skladiščnega prostora.

Startup podjetja lahko brezplačno uporabljajo tudi sejno sobo in multimedijsko učilnico v prostorih Tovarne podjemov.

Brezplačna uporaba prostorov Tovarne podjemov se lahko ob ustreznem razvoju startup podjetja podaljša za nadaljnjih 11 mesecev. Prav tako pa se lahko startup podjetja potegujejo za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo VEČER, ki jim zagotavlja vso potrebno infrastrukturo v prostorih družbe.
 

 2) Več kot 20 ur mentorske podpore

Startup podjetja vključena v program Start:up TURA so deležna vsaj 20 ur brezplačnega svetovanja oziroma konkretnega dela izkušenih mentorjev, in sicer  iz različnih področij pomembnih za razvoj startupa.
 
 

Mentorji lahko pomagajo na sledečih področjih:
 • razvoju in validaciji poslovnega modela,
 • razvoju produkta,
 • izgradnji in vodenju ekipe,
 • dizajnu in uporabniški izkušnji,
 • marketingu in prodaji,
 • strategiji rasti oziroma growth hacking-u,
 • dostopu do kapitala,
 • pravno, finančno, davčnih vidikih poslovanja, 
 • zaščiti intelektualne lastnine in
 • organizaciji procesov.
V kolikor na seznamu mentorjev Start:up Maribor ne bomo našli ustreznega mentorja glede na potrebe startup podjetja, se bomo skupaj s podjetjem potrudili poiskati in angažirati ustreznega.

 
  

3) Večer paket storitev

Družba VEČER v okviru enomesečnega programa Start:up TURE zagotavlja sledeče storitve:
 • brezplačno uporabo poslovnih prostorov z vso potrebno komunikacijsko infrastrukturo v obliki pisarniških prostorov in pisarniškega materiala ter skladiščnega prostora,
 • pravno in finančno svetovanje sodelavcev Večera v medijskem in oglaševalskem sektorju,
 • strokovno pomoč sodelavcev Večera pri marketinškem načrtovanju,
 • možnost partnerskega vstopa družbe Večer v startup podjetje. 
Če se startup podjetje odloči za sklenitev posebnega partnerstva z družbo Večer, je lahko deležno še:
 • investicijskega vlaganja (nakup sredstev, kapitalski vložki,…) potrebnega za razvoj produkta in trga start-up podjetja,
 • pomoči pri razvoju trga in prodaji produktov na trgu, in sicer s pomočjo pri:
  • testiranju produkta (izdelava prototipnih in pilotnih produktov, testiranje pri končnih uporabnikih),
  • finalizaciji produkta, ki dejansko zadovoljuje potrebe uporabnikov in
  • izdelavi prodajnega kataloga oziroma drugih materialov
 • trženjske podpore startup podjetju v smislu pomoči pri iskanju ciljnih strank,
 • pomoči pri povezovanju s poslovnimi partnerji,
 • marketinškega svetovanja (kompletna izdelava marketinškega načrta, branding in načrt trženjskega komuniciranja),
 • finančnega svetovanja (pomoč pri pridobivanju zagonskih sredstev vključno z vodenjem računovodstva),
 • pravnega svetovanja,
 • promocijske podpore startup podjetju v smislu oglasnega prostora in reportaž,
 • pisarniškega prostora v poslovni stavbi Večer s potrebno računalniško opremo in produktno specifično opremo ter kakovostno IKT infrastrukturo.
   

4) Vstopnica za PODIM

Mednarodna podjetniška konferenca PODIM je ena največjih konferenc v Alpe-Adria regiji in vodilna slovenska konferenca o podjetništvu, ki vsako leto v dveh dneh intenzivnega programa združi vse ključne deležnike regijskega start-up podjetniškega ekosistema. V letu 2016 se je konference udeležilo skoraj 900 udeležencev iz 26 držav - poleg Slovenije še iz Avstrije, Italije, Madžarske, Poljske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Nemčije, Finske, Bolgarije, Romunije, Ukrajine, ZDA, Velike Britanije, Malezije, Indije, Nizozemske, Portugalske, Izraela in Omana.

Obljuba organizatorjev za 2017: »V tesnem sodelovanju s start-upi in deležniki ekosistema se bomo še naprej mojstrili v kvaliteti, ne kvantiteti, ter z butičnim, personaliziranim prisotopom soustvarjali najvplivnejši start-up dogodek v Alpe-Adria regiji. Naša garancija, da tudi prihodnje leto upravičimo sloves nepozabnega epskega doživetja, pa so pozitivna PODIM energija, pristna gostoljubnost in izjemne priložnosti za povezovanje ter učenje.«

Na konferenci PODIM je sodelovalo tudi več kot 40 globalno prepoznavnih investitorjev, za katere je bil izdelan atraktiven katalog z opisi več kot 100 start-upov iz Alpe-Adria regije. Poleg povezovanja startupov z investitorji je bilo izvedeno tudi povezovanje z uveljavljenimi podjetji, ki si želijo sodelovanja s startupi.

Več informacij o konferenci se nahaja na spletni strani www.podim.org

 

4) NKBM Paket Storitev


Partnerska banka Nova KBM vsem startup podjetjem, vključenim v program Start:up TURE, zagotavlja sledeče storitve:
 • 1 leto vodenja transakcijskega računa za pravno osebo pod ugodnimi pogoji,
 • 1 leto brezplačnega vodenja osebnega transakcijskega računa s številnimi ugodnostmi.
 
 

5) Stalna svetovalna podpora


Pišite nam na svetovanje@startupmaribor.si, da se dogovorimo za termin uvodnega brezplačnega podjetniškega svetovanja, ki ga izvajata izkušena podjetniška svetovalca:

 
 
mag. Aljoša Huber
Intelplan

Izkušen podjetnik v velikih in malih podjetjih, katerega strast in življenjsko poslanstvo sta pomoč podjetjem pri prodaji, marketingu, poslovnih procesih in uvajanju idej na trg. Praktično in ciljno naravnano. Sistemizacija in optimizacija vgrajeni v DNK. Magister mednarodne ekonomije. Prejemnik visokih nagrad s področja inovacij izdelkov, storitev in poslovnih modelov. Doma in v tujini.
Jure Verhovnik
Tovarna podjemov

Vodja univerzitetnega inkubatorja Tovarne podjemov. S svojimi bogatimi poslovnimi izkušnjami pomaga novoustanovljenim podjetjem. Pozna odgovore na večino vprašanj s katerimi se soočate kot startup. Odličen poznavalec podpornega okolja in evropskih razpisov.
 
 
 

Kaj pa, če na seznamu mentorjev ni željenega mentorja?

Če poznate kakšnega kakovostnega mentorja, ki ga ni na seznamu mentorjev, ga nam lahko predlagate in ga bomo poskušali angažirati za pomoč vašemu start-up podjetju. S predlogom nam pišite na info@startupmaribor.si

 
  
 
 
 

 

Značke
Start:up Maribor TURA
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.