Inovativne rešitve za varnejšo prihodnost Zavarovalnica Triglav zagotavlja tudi v sodelovanju s startupi!

Dne 27. marec 2017 objavil Stanislava Vabšek
 
Zavarovalnici Triglav, vodilni zavarovalnici v Sloveniji in Adria regiji, stremijo k sodobnosti, inovativnosti in dinamičnosti. V več stoletij stari panogi z odprtostjo do idej, razumevanjem različnosti in s sodelovanjem med generacijami premagujejo izzive in na trg prinašajo kakovostne, enostavne, inovativne in celovite rešitve, s katerimi ustvarjajo varnejšo prihodnost. Na področju razvoja tovrstnih rešitev sodelujejo in se povezujejo tako z uveljavljenimi tehnološkimi igralci kot startup podjetji. Ena izmed najbolj prepoznavnih inovativnih rešitev v zadnjem času je aplikacija Drajv, ki v ponudbo avtomobilskih zavarovanj na nevsiljiv način vnaša funkcionalnosti telematike, kot letošnji PODIM Challenge blue chip partner pa bodo predstavniki Zavarovalnice Triglav pozorni na inovativne startup ekipe, s katerimi želijo sodelovati pri razvoju rešitev na področju ekonomije delitve – implikacijah na vozila in nepremičnine.
 

Kako digitalizacija spreminja zavarovalništvo

V Zavarovalnici Triglav se zavedajo, da področje digitalizacije prinaša pomembne spremembe na področju učinkovitosti poslovanja, zato z vpeljavo novih tehnologij optimizirajo poslovne procese ter spodbujajo njihovo transparentnost in preprostost. Digitalno okolje jim omogoča, da nenehno izboljšujejo svoje storitve: z digitalnimi potmi nadgrajujejo svoje poslovanje v smislu sodobnejših oblik sklepanja zavarovanj, elektronske prijave škod ter različnih mobilnih aplikacij, npr. na področju telematike, vremenskih napovedi in ostalih, tudi bolj lahkotnih vsebin.
 

Področja za sodelovanje s startupi

Veliko uspešnih zgodb so v preteklosti pisali sami, nekatere pa so nastale tudi v sodelovanju s startup podjetji. Ker si teh želijo še več, iščejo startupe, ki bodo z inovativnostjo sodelovala in razvijala rešitve na področju ekonomije delitve – implikacijah na vozila in nepremičnine (Sharing economy - implications for car & home insurance):
  • povezljivost (Connectivity)
  • storitve na področju mobilnosti (Mobility Services)
  • telematika (Telematics – Active / Passive)
  • avtomatizacija domov / pametni domovi (Home Automation / Smart Home)
  • internet stvari (IoT)
  • storitve med vrstniki (Peer to Peer Services)
  • fakturiranje in plačevanje/digitalna denarnica (Billing & Payment/Wallet)
  • upravljanje uporabniških aktivnosti (User Management)
  • komunikacija z uporabniki in igrifikacija storitev (Customer Engagement and Gamification)
 

Drajv in druge inovativne aplikacije

Ena od trenutno najbolj prepoznavnih inovativnih rešitev Zavarovalnice Triglav je aplikacija Drajv, ki v ponudbo avtomobilskih zavarovanj na nevsiljiv način vnaša funkcionalnosti telematike. Poleg močne preventivne note želijo z Drajvom spreminjati širši odnos strank do tradicionalnih zavarovalniških vsebin, predvsem s pomočjo drugačne, modernejše komunikacije, igrifikacije in ostalih zabavnih vsebin. Ob tem se s tehnološkimi podjetji na področju zagotavljanja varnosti v prometu povezujejo še na drugačen način. Z njihovimi naprednimi opozorilnimi sistemi denimo opremljajo nevarne cestne odseke po vsej Sloveniji, za povečevanje varnosti pa razvijajo tudi ostale mobilne aplikacije, kot so Gorski vodnik, Triglav vreme, Triglav tek, Triglav škode ipd. Z inovativnimi misleci so se povezali tudi na dogodku Hackathon Zavarovalnice Triglav, ki so ga organizirali v sodelovanju z ABC pospeševalnikom.
 

Ponudba odgovornega in zanesljivega partnerja

Zavarovalnica Triglav je zanesljiv in odgovoren partner, prav tak odnos pa pričakujejo tudi od svojih sodelavcev na projektih – zaposlenih in zunanjih partnerjev. Skozi partnerski odnos s tehnološkimi podjetji želijo razvijati inovativne in napredne rešitve ter sodelovati z ekipami, ki s svojo kreativnostjo, sproščenostjo in odprtostjo do novosti neustrašno stopajo novim izzivom naproti. Mlada podjetja, ki sodelujejo z Zavarovalnico Triglav, v prvi vrsti prejmejo odlično vstopno referenco, prostor za aktivnejšo vlogo na trgu in specifično zavarovalno znanje. Ker jim želijo ponuditi še več kot to, jim odpirajo poti do partnerskih kanalov, mednarodnih trgov, pomagajo pri gradnji mreže, oblikovanju načrta poslovanja in identificiranja novih poslovnih priložnosti, partnerskega povezovanja blagovnih znamk in več.
 

Stopite v stik s predstavniki Zavarovalnice Triglav

Če želite Zavarovalnici Triglav predstaviti svojo inovativno idejo, s katero boste v duhu sodobnosti skupaj sledili poslanstvu »Ustvarjamo varnejšo prihodnost«, vas vabimo, da pišete Zoranu Miloševiču, direktorju službe za inovacije in digitalizacijo poslovanja na e-naslov zoran.milosevic@triglav.si in se dogovorite za srečanje na konferenci PODIM.

- - -
Fotografija: Triglav Hackathon; ABC pospeševalnik
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.