Google išče inovativne projekte za 2 milijona evrov

Dne 4. februar 2021
 

Zagrabi priložnost in se prijavi na poziv Google.org Impact Challenge za države Srednje in Vzhodne Evrope. Morda prav tvoja ideja navduši Google, ki bo izbranim organizacijam za projekte na področju ustvarjanja dostopne digitalne prihodnosti in obnavljanja gospodarstva podelil 2 milijona evrov nepovratnih sredstev.

 

Pandemija je pustila posledice na vseh ravneh življenja. In izkazalo se je, da je med pandemijo tehnologija še pomembnejša za skupnost in gospodarstvo, saj je v veliko pomoč na vseh ravneh življenja in delovanja: pri iskanju informacij, naročanju življenjskih potrebščin prek spleta, ohranjanju stika z najbližjimi pa vse do iskanja novih načinov učenja. Pokazala se je potreba po ustvarjanju dostopne digitalne prihodnosti, kar velja tudi za okrevanje gospodarstva. 

 

Google išče dobrodelne projekte


Zato je Google odprl poziv za podporo organizacijam, ki si prizadevajo premostiti digitalni razkorak in spodbujati gospodarsko rast. Išče dobrodelne projekte za obnavljanje gospodarstva, ki imajo v samem jedru socialno vključenost. Za te projekte bo namenil 2 milijona evrov nepovratnih sredstev.

 

»Veseli me, da bomo lahko zmanjšali vrzel v digitalnih veščinah, ki se je med pandemijo še dodatna povečala. Enake možnosti na trgih dela za vse so bistvenega pomena za družbo kot celoto. To je tudi razlog, da že od leta 2016 v Sloveniji podpiramo digitalno izobraževanje. Google.org Impact Challenge je še en pomemben korak pri okrepitvi razvoja teh pomembnih veščin pri prikrajšanih skupinah,« je dejal Joško Mrndže, direktor družbe Google za regijo Adriatic.

 

Prijavi svojo idejo!


Imaš tudi ti inovativno idejo s tega področja? Prijavo lahko oddaš do 1. marca 2021. Pogoj za prijavo je, da je projekt dobrodelne narave, prijavijo pa se lahko profitne, neprofitne in akademske ustanove iz Slovenije, Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve, Madžarske, Poljske, Romunije in Slovaške. 

Več informacij o pozivu najdeš tukaj.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.