Gentler Stories septembra presegel milijon prihodkov v zadnjih 365 dneh

Dne 30. november 2023 objavil Anemari Pediček
 

Za startup podjetjem Gentler Stories je leto številnih dosežkov. S svojo inovativno aplikacijo Gentler Streak so se povzpeli med pet finalistov za naziv Slovenski start:up leta 2023. V letošnjem letu so zabeležili več kot 45.000 naročnikov, septembra pa dosegli poseben mejnik - presegli so več kot milijon evrov prihodkov v zadnjih 365 dneh. Če te zanima, kako jim je uspelo doseči toliko uspehov v tako kratkem času, ter kakšni so njihovi načrti za prihodnost, te vabimo k branju zgodbe o uspehu in inovacijah ekipe Gentler Stories.

 

Začetki zgodbe Gentler Stories segajo v leto 2021, ko je ekipa začela razvijati aplikacijo Gentler Streak, namenjeno beleženju vadbe in telesne pripravljenosti. Aplikacija omogoča ažuren nadzor nad osnovnimi zdravstvenimi metrikami ter na podlagi njih predlaga dnevne aktivnosti (včasih je to počitek). Z rabo aplikacije posameznik dolgoročno niža možnosti poškodb, pretreniranosti kot tudi razvoj nenalezljivih bolezni. Z redno rabo poglablja razumevanje lastnega telesa, poglabljanje odnosa z njim, ter k vadbi pristopa na način, ki ima potencial prerasti v doživljenjsko navado.

 

Aplikacija Gentler Streak je na voljo od februarja 2022 in ima trenutno več kot 45.000 aktivnih uporabnikov ter okoli 160.000 mesečnih uporabnikov. Potencial aplikacije je zaznal tudi  prvi mož podjetja Apple Tim Cook, ki je Gentler Streak izbral za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letu 2022.  Prejeli pa so tudi prestižno Editors Choice značko, ki jo uredniki poklonijo aplikacijam, ki jih navdušijo. Tudi leto 2023 pa za ekipo ni bilo nič kaj manj uspešno. Uvrstili so se med top 5 finaliste za Slovenski start:up leta, postali eden treh finalistov za 2023 Apple Design Awards in presegli več kot milijon evrov prihodkov v enem letu. Če tudi tebe zanima, kako jim je uspelo doseči toliko uspehov v tako kratkem času ter kakšne plane ima ekipa za prihodnost, si preberi zanimiv intervju s Katarino Lotrič, soustanoviteljico in direktorico podjetja.  

 

Jasna Krmelj in Katarina Lotrič s Timom Cookom

Jasna Krmelj in Katarina Lotrič s Timom Cookom

Vir: LinkedIn

 

[Intervju] "2023 skozi oči Katarine Lotrič: Dosežki in načrti za prihodnost"

 

Kako bi v nekaj stavkih opisali Gentler Streak in kaj ga naredi edinstvenega v primerjavi z drugimi aplikacijami za vadbo?

Gentler Streak je sledilnik telesne vadbe in fizične pripravljenosti, ki upošteva našo dnevno pripravljenost. Gre za razmerje dolgoročne in kratkoročne nakopičene utrujenosti, in pove posameznikovo formo - kolikšnega napora je ta sposoben v določenem trenutku. Generični fitness plani imajo vnaprej pripravljene treninge in se slabo ali sploh ne prilagajajo našemu fizičnemu stanju. S tem se močno poveča možnost, da bomo nad njimi obupali, poveča pa se tudi možnost, da bomo zaradi preutrujenosti staknili kako poškodbo. Ko izhajamo iz potreb in zmožnosti našega telesa ter aktivnosti prilagodimo temu, in ne obratno, se znatno zmanjša nevarnost poškodb in pretreniranosti, ter poveča možnost, da bomo z aktivnim življenjem vztrajali in ga vzeli za svojega.

 

Mogoče kot zanimivost: WHO poroča, da bi letno s pravo mero gibanja preprečili kar tri milijone smrti! In to je tisti cilj, ki ga želimo doseči z dolgotrajno uporabo Gentler Streaka - sprememba življenjskega sloga. Vzpostaviti in držati bolj zdrav življenjski slog, kjer smo aktivni po zmogljivostih našega telesa, kar bo na dolgi rok znižalo možnosti razvoja nenalezljivih bolezni (debelost, srčno-žilne bolezni, diabete, duševne bolezni, ...), na kratki pa pozitivno vplivalo na naše razpoloženje, spanec, presnovo, zmanjšanje tesnobe ipd. 

 

App je prijazen za uporabo, primeren za posameznike vseh nivojev fizične pripravljenosti: od tistih, ki ravno začenjajo, do tistih, ki jim aktivnost že predstavlja sestavni del vsakdana. 

 

gentler stories

Aplikacija Gentler Streak

Kako vam je uspelo doseči tako hitro rast, pridobiti več kot 40.000 uporabnikov in preseči milijon evrov prihodkov v enem letu?

 

Pri prepoznavnosti in rasti nam je največ pomagala prestižna nagrada 2022 Apple Watch App of the Year, ki smo jo od Appla prejeli pred točno letom dni. Od takrat naprej smo redno del seznamov in posamičnih izpostavitev na App Storu kot tudi del prednaloženih Fitness in Health aplikacij, kar nam zaenkrat še vedno predstavlja večinski del prenosov. 

 

Nekaj dodatne pozornosti in potrditve nam je prinesla tudi razglasitev, da smo eden treh finalistov za 2023 Apple Design Awards, kategorija Graphics and Visuals. Preostanek se zgodi preko “word of mouth” ter preko objav v medijih. Trenutno smo v testni fazi plačljivega marketing, kar terja precej finančnega kot tudi časovnega vložka. Računamo, da plačljiv marketing s polno paro zaženemo nekje v začetku 2024, in takrat bi se razmerje med organskimi in plačljivimi prenosi moralo spremeniti. 

 

Sicer pa si je do danes aplikacijo preneslo 832.000 uporabnikov, od tega je 45.100 naročnikov ter 1900 takih, ki so zakupili doživljenjski dostop.

 

Trenutno se financiramo izključno iz naročnin oz. enkratnih nakupov, ki prinašajo doživljenjski dostop do Gentler Streaka.

 

Za vami je zelo uspešno leto. Na kateri dosežek ste z ekipi v letošnjem letu najbolj ponosni?

Na zunaj priznanja, ki potrjujejo, da delamo nekaj prav: 2022 App of the year, 2023 “Graphics and Visuals” Apple Design Finalist, kot tudi finalist 2023 Startup Slovenija. 

 

Iz vidika rasti, rast iz 5000 naročnikov novembra 2022, na 45.100 danes ter rast ekipe iz 4 na 8 članov. Če pa se ozrem na noter, na tisto, kar za nas kot ekipo na dnevni ravni največ šteje, pa da smo vse to dosegli na način, ki nas ni iztrošil, da ohranjamo dobre medosebne odnose ter da znamo na konstruktiven način prehajati od ideje do realizacije.

 

Katarina Lotrič na pitchanju za Slovenski start:up leta 2023

 

Kakšni so vaši načrti za leto 2024? Ste si zastavili kakšne posebne cilje ali novoletne želje?

Kot rečeno zgoraj, želimo si postati bolj neodvisni od dejavnikov na katere nimamo vpliva, ter vzpostaviti svoj kanal dotoka uporabnikov. Konec leta se selimo v nove večje prostore, ki bodo bolj primerni za našo rastočo ekipo, saj se zdaj že malo stiskamo. :) 

 

Za app imamo planiranih par večjih nadgradenj kot tudi dodatne prevode - ravnokar smo prevedli v francoščino, nemščino in italijanščino, sledili bodo azijski jeziki. 

 

Sicer pa si želim, da še naprej dostavljamo orodje, ki omogočo izboljšano življenjsko izkušnjo ter da delujemo homogeno, učinkovito in pri tem ne izgubimo sebe. 

 

Poglej spodnji video in spoznaj Gentler Stories

 


 

Več o Gentler Streak


 

O ekipi Gentler Stories in njihovih uspehih pa je nedavno objavil članek tudi Forbes Slovenija. Prebereš ga lahko na tej povezavi.

 

Značke
Finalist Slovenski startup leta 2023 Slovenski startup leta 2023 Gentler Stories
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.