Forum 100% Start:up

Dne 7. februar 2013 objavil Stanislava Vabšek
 

Več kot 200 udeležencev se je zbralo na uvodnem dogodku že šestega kroga tekmovanja Start:up leta.

Forum sta otvorila gostitelj dogodka, direktor Tehnološkega parka Ljubljana mag. Iztok Lesjak in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Uroš Rožič, ki je svoj nagovor pričel z besedami: ”Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo se zavedamo, da živimo v času, ko je tako v Evropi kot v Sloveniji glede na gospodarske razmere težko biti optimističen, a prepričan sem, da Slovenci razpolagamo z obilo ustvarjalnega in inovativnega potenciala, ki ga moremo izkoristiti za razvoj in uspeh.” Uvodnim pozdravom je sledila predstavitev že šestega kroga tekmovanja Start:up leta, ki je tradicionalno povezan s P2 subvencijo za zagon podjetij Slovenskega podjetniškega sklada.
 
Najavljen šesti krog tekmovanja 
Na forumu so organizatorji najavili že šesti krog nacionalnega tekmovanja start-up podjetij - Start:up leta 2013. S tekmovanjem želijo organizatorji prepoznati, strokovno podpreti in javno promovirati najboljše slovenske podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja. Na tekmovanje se je s poslovnim načrtom treba prijaviti do 15. marca letos, zmagovalec pa bo razglašen 15. maja na konferenci PODIM v Mariboru. Zmagovalec tekmovanja bo prejel 10.000 EUR denarne nagrade ter vstopnico za izbran program CEED.
 
Do 25 točk na razpisu P2
Že tradicionalno je Start:up leta povezan s ponudbo Slovenskega podjetniškega sklada za start-up podjetja, ki bo letos ponovno omogočil, da bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo pridobili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2. Tekmovanje Start:up leta se izvaja v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenskim podjetniškim skladom.
 
Podjetniki podjetnikom o hitrosti in prilagodljivosti
V nadaljevanju programa bodo svoje izkušnje z metodami agilnih in vitkih podjetij z udeleženci foruma delili: Matej Zalar, Visionect, Andraž Tori, Zemanta, Igor Panjan, Smart Product Agency, Denis Benič, PrintBox, Voranc Kutnik, Agilspot, Alexis Zrimec, Vorteks, Filip Dobranić, Hekovnik in Tatjana Zabasu, RSG Kapital.
 

                                                        
Ključni projekti iniciative
Dogodek 100% Start:up in tekmovanje Start-up leta sta ob konferenci PODIM ključna projekta Iniciative Start:up Slovenija, ki želi s povezovanjem najpomembnejših deležnikov slovenskega podjetniškega ekosistema združiti znanje, voljo in vizijo posameznikov in organizacij, ter tako aktivno soustvarjati podjetnikom prijazno podjetniško okolje. Nosilni partnerji iniciative so Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, Razvojni center za informacijske in komunikacijske tehnologije iz Kranja in Primorski tehnološki park.
 
Galerija fotografija je objavljena na naši Facebook galeriji.
 

Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.