Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Ekipa DORA druga na Imagine Cupu

Dne 12. julij 2013 objavil Stanislava Vabšek
 
Slovenska študentska ekipa DORA je na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup zasedla 2. mesto v najbolj prestižni tekmovalni kategoriji Inovacije.

Microsoft je slavnostno razglasil zmagovalce 11. Imagine Cupa, največjega svetovnega tekmovanja študentskih tehnologov, razvijalcev in bodočih podjetnikov, ki so se pomerili v razvoju inovativnih projektov. Med najboljšimi na svetu je tudi slovenska ekipa DORA, ki je z rešitvijo, ki bo zdravstvenim ustanovam pomagala povečati učinkovitost in optimizirati operacijske posege, zasedla odlično 2. mesto v najbolj prestižni tekmovalni kategoriji Inovacije. Zmagovalni projekti so bili razglašeni v treh kategorijah – Inovacije, Igre in Svetovno državljanstvo – kot tudi v treh izzivih in osmih posebnih nagradnih kategorijah, ki so jih omogočili sponzorji tekmovanja. Slavnostnega zaključka s podelitvijo nagrad v sanktpeterburškem gledališču Alexandrinsky se je udeležilo več kot 800 študentov, sodnikov, partnerjev tekmovanja, gostov in predstavnikov medijev.
 
Na svetovnem finalu Imagine Cupa 2013 je sodelovalo 87 študentskih ekip iz 71 držav, ki so skozi leto zmagale na različnih lokalnih in spletnih izborih. Skozi celoleten potek tekmovanja je Microsoft najboljšim študentkam in študentom podelil finančna sredstva in druge nagrade v skupni vrednosti več kot 1 milijon USD.
 
Slovenska ekipa DORA med najboljšimi na svetu
Slovenska ekipaj DORA (Doctors Operational Research Assistant) se je na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup uvrstila na 2. mesto v tekmovalni kategoriji Inovacije in s tem zabeležila najboljšo slovensko uvrstitev doslej. Člani ekipe – Kristjan Košič, Boštjan Arzenšek, Andraž Leitgeb in Zedin Salkanović – prihajajo iz Univerze v Mariboru, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Matej Vogrinčič iz UKC Maribor, njihova rešitev pa bo pomagala zdravstvenim ustanovam povečati učinkovitost in optimizirati operacijske posege.
 
Letos sta Slovenijo na finalu Imagine Cupa prvič zastopali dve študentski ekipi. Ob ekipi DORA se je odlično odrezala tudi ekipa Beezinga, ki je s sistemom za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih zabeležila veliko zanimanje medijev (TechCrunch) in potencialnih investitorjev.
 
 
Naslednji Imagine Cup v Redmondu
Finalno tekmovanje Imagine Cupa 2014 se bo odvijalo v ameriškem Redmondu, na sedežu podjetja Microsoft.
 
 
O tekmovanju Microsoft Imagine Cup
Microsoft Imagine Cup je največji tehnološki program in tekmovanje, ki študentom omogoča, da spoznajo, razvijajo in tekmujejo v uporabi inovativnih orodij, platform in storitev. Letošnje tekmovanje, ki je del pobude Microsoft YouthSpark, se je zaključilo s svetovnim finalnim tekmovanjem, ki je potekalo med 8. in 11. julijem v ruskem Sankt Peterburgu.
 
Slovenski izbor Imagine Cup 2013 organizirajo Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, RC IKT iz Kranja, Tehnološki park Ljubljana in Microsoftov center za inovacije skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji. Globalni pokrovitelj tekmovanja je Microsoft.
 
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.