Denar je vreden več, če pride z dobrim nasvetom

Dne 4. november 2020 objavil Start:up Slovenija
 

Turbulentni časi so prinesli veliko negotovosti, hkrati pa nove izzive in razmislek o tem, kako naprej. Trenutna situacija je lahko velika priložnost za tiste, ki se bodo znali prilagodili novim razmeram na trgu in tudi za tiste, ki bodo zbrali pogum in začeli svoj posel. V NLB so v zadnjih letih z navdušenjem spremljali podjetniške zgodbe posameznikov in posameznic, ki jim je uspelo v kratkem času postaviti stabilno podjetje.

 

Ni skrivnost, da so najtežji prav začetki, pospremljeni z veliko neznankami, in neizkušenostjo, ki botruje več napakam, dodatna težava pa je tudi pomanjkanje zaupanja, ki ga je treba šele zgraditi. Zaplete se lahko že pri statusu podjetja. V NLB opozarjajo, da ne gre le za statusno-pravne, davčne, računovodske razlike, podjetnik začetnik pogosto spregleda, da s.p. za dobavitelje lahko predstavlja večje tveganje kot d.o.o. in mu bodo zato postavili težje plačilne pogoje, morda celo zahtevali predplačila.

 

Za začetek informacije in znanje

Na začetku banke podjetnikom težko priskočijo na pomoč s krediti, saj lahko zagonska podjetja finančno podprejo le v omejenem obsegu. Jim pa lahko ponudijo znanje in informacije, ki so zanje ob prvih poslovnih korakih nepogrešljive.

 

Banke pomagajo podjetnike usmerjati skozi začetniške poslovne izzive, jih opozarjajo na tveganja in jim predlagajo rešitve. Tudi malo bolj kritični pogled, ki vam ga lahko ponudi bančni svetovalec, je za uspešen posel večkrat celo nujen, saj se tako lahko izognete usodnim napakam.

 

 

Pravi nasvet v vseh življenjskih ciklih podjetja

Ne zgolj ob ustanovitvi in zagonu podjetja, bančni svetovalci so vas s strokovnimi nasveti pripravljeni spremljati, tudi kasneje v obdobjih rasti in razvoja, pa tudi pri preoblikovanju ali prodaji podjetja. Poudarjajo pa, da je pomembno, da pridete na banko še v fazi načrtovanja projekta, ko je mogoče določene dejavnike posla še optimizirati.

 

Želim izvedeti več

 

V NLB pravijo, da vam bodo prisluhnili, vas skušali razumeti in vas tudi finančno podpreti, če imate dobro vizijo, dober izdelek, za katerim stojite, dodelan poslovni model in trden finančni načrt. A tudi v primeru, da vas ne bodo mogli finančno podpreti s kreditom, vas čakata utemeljitev in tudi napotek, kaj bi morali v poslovanju spremeniti, da bo naslednjič pridobivanje financiranja/kredita v banki uspešno.

 

 

Postavite si dobre temelje bančno-finančnega poslovanja

Dejstvo je - transakcijski račun boste potrebovali. In če se hkrati odločite še za paketno ponudbo NLB, si boste že na začetku sodelovanja znižali stroške. Podjetniki in zasebniki z manjšim obsegom poslovanja lahko uporabljate isti račun za poslovni in osebni namen. Lahko se odločite za samostojni NLB Osnovni račun ali izberete enega od štirih paketov za fizične osebe.

 

Želim izvedeti več

 

 

Možnost financiranja že takoj ob odprtju računa

Pravnim osebam, podjetnikom in zasebnikom je za upravljanje poslovnih financ na voljo NLB Poslovni račun. Izberite ga v okviru paketa NLB Poslovni začetek, ki je na voljo že od 1 EUR/mesec, in si zagotovite osnovne bančne storitve za vsakodnevno poslovanje. Že takoj ob odprtju računa oziroma sklenitvi paketa pa lahko po novem pridobite tudi denarna sredstva, saj vas podprejo z NLB Poslovno kartico Mastercard z limitom porabe v višini 600 EUR. Poslovno kartico lahko za primer izgube ali kraje kartice odslej tudi dodatno zavarujete.

 

Želim izvedeti več

 

Ne spreglejte tudi možnosti kratkoročnega financiranja do 3.000 EUR že po šestih mesecih vašega poslovanja. Lahko izberete NLB Poslovno kartico Mastercard, s katero kupujete tudi na spletu in na obroke, ali se odločite za limit na NLB Poslovnem računu.

 

Ali veste, da lahko mobilni bančnik obišče vas?

V NLB se zavedajo pomena vpetosti podjetnikov v lokalno okolje, zato so vam na voljo tam in takrat, ko jih potrebujete. Namesto vašega obiska poslovalnice vas lahko mobilni bančniki obiščejo kar na vaši lokaciji. Ali na daljavo – z uporabo mobilne ali elektronske banke enostavno opravljate bančne posle od kjerkoli in kadarkoli.

 

Želim izvedeti več

 

Za bančna vprašanja so vam strokovni svetovalci v NLB Kontaktnem centru na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Kadarkoli jih lahko pokličete na 01 477 2000, jim lahko pišete na info@nlb.si, si dopisujete z njimi prek spletnega klepeta ali pa se pogovarjate z njimi v živo prek video klica.

 

 

 

----------

Prispevek je del promocijske vsebine.

Značke
NLB Banka Posojila Pomoč Nasvet Podjetniški začetki
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.