Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Danes začenjamo delovni vikend za pospeševalnik Start:up Geek House

Dne 26. september 2014 objavil Stanislava Vabšek
 
Čez prvo fazo pred-selekcijskega postopka za razpis SK50 in vključitev v pospeševalnik Start:up Geek Housese se je uspešno prebilo 27 startup ekip, od skupno 40 podjetij, ki so v ponedeljek, 22.9., predstavila mentorski komisiji.
 
Vlogo v pred-selekcijski postopek razpisa SK50, ki omogoča pridobitev 50.000 € konvertibilnega posojila, in pospeševalnika Start:up Geek House, je oddalo več kot 40 startup ekip. Z udeležbo v celotnem procesu pred-selekcije, ki obsega pravilno in pravočasno oddano vlogo, osebno predstavitev poslovne ideje, udeležbo na delovnem vikendu in nastop na demo dnevu, lahko podjetje zbere do 40 točk, ki se upoštevajo pri ocenjevanju finalnih vlog za razpis SK50 in udeležbo v pospeševalniku Start:up Geek House.
 

Prve osebne predstavitveVsa podjetja, ki so pravilno in pravočasno oddala vloge, so bila v ponedeljek, 22. septembra, povabljena na osebno prezentacijo ideje pred komisijo. Mentorska komisija (na fotografiji) je nastopajoča podjetja ocenjevala po dveh kriterijih - ocena potenciala ekipe in inovativnost ideje ter tehnologija in tržni potencial. Za vsakega izmed kriterijev je mentor-ocenjevalec lahko dodelil največ 5 točk, skupno torej 10. Tista podjetja, ki so dosegla 6 točk ali več – takšnih je bilo skupaj 27  –  so se uvrstila na delovni vikend, ki se začne danes, ob 17h, v Tehnološkem parku Ljubljana.
 

Delovni vikend za razvoj in piljenje poslovnih idej

 Od 17h ure danes, pa vse do nedelje zvečer, bo vseh 27 podjetij, ki so uspešno prestala prvi korak pred-selekcijskega postopka, začelo z delom na razvoju in piljenju svojih idej. Program delovnega vikenda je sestavljen iz motivacijskega predavanja, izobraževalnih delavnic na temo vitkega in agilnega podjetja, MVP in hitrega prototipiranja ter Business Model Generation metodologije. 

Klučni namen delovnega vikenda je tudi spoznavanje podjetniških ekip, ocenjevanje zmožnosti njihovega hitrega napredka v kratkem času ter priprave na finalno ocenjevanje podjetniških ekip na demo dnevu. Ekipe bodo dobile pomoč in nasvete pri:
  • osvajanju ključnih podjetniških kompetenc,
  • izboru optimalnega poslovnega modela,
  • strategiji odkrivanja strank in
  • pripravi odlične prezentacije za nastop demo dnevu.
Za mentorje pa je delovni vikend odlična priložnost za ocenjevanje kompetentnosti, ambicioznosti in zavezanost podjetniške ekipe k uresničevanju zastavljenih ciljev.
 

Naslednji izziv bo nastop na demo dnevu

Vsa podjetja, ki bodo uspešno opravila naloge na delovnem vikendu, se bodo predstavila na demo dnevu, ki predstavlja drugo fazo pred-selekcijskega ocenjevanja za pridobitev dodatnih 30 razpisnih točk. Demo dan za razpis SK50 in vkjučitev v pospeševalnik Start:up Geek House, na katerem bodo prisotni tudi zasebni investitorji, bo v torek, 30. septembra 2014.
Značke
Sgh pospeševalnik Gg pospeševalnik Sk50 Sk200
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.