Danes je potekal izbor Startup leta 2017

Dne 5. maj 2017 objavil Majda Dodevska
 
Danes so se v Ljubljani s svojimi petminutnimi predstavitvami strokovni komisiji predstavili finalisti že 10. tradicionalnega izbora Startup leta. Startupi AgiliCity, Optibar, Potenza Innova, 45HC, Fastcast in Viar so komisijo poskusili prepričati, da s svojimi dosežki izstopajo iz povprečja nove generacije inovativnih slovenskih podjetnikov in si zaradi tega zaslužijo naziv Startup leta 2017.
 
Strokovno komisijo letošnjega izbora Startup leta  sestavljajo Mateja Lavrič (Kolektor Ventures), Jure Mikuž (RSG Kapital), Bošjtan Bregar (Marg), Damjan Slapar (Iskratel), Gregor Rebolj (Kyuriosity) ter Niko Klanšek (BizMe). Startup leta komisija izbira po naslednjih kriterijih:

  • produkt (Podjetje je uspešno potrdilo vrednost svojih produktov na trgu, to se odraža v številu prvih uporabnikov in njihovi rasti.);
  • ekipa (Podjetje vodi kompetentna, predana in dobro organizirana ekipa z jasno vizijo in komplementarnimi znanji in izkušnjami.);
  • potencial za uspešno poslovanje in rast (Podjetje ima inovativen poslovni model, zasnovan na preverjenih predpostavkah, ima vsaj določeno neubranljivo prednost, ima dovolj velik in rastoči trg ter rezultate, ki se kažejo v visokih prihodkih, številu zaposlenih, dobičkonosnostiin verjetnostjo za disrupcijo industrije oziroma tržne niše.)

 
Preden so podali končne ocene letošnjim finalistom izbora Startup leta, so si člani komisije vzeli čas za razpravo o predstavitvah. Razprava je potekala o disruptivnosti posameznih rešitev, o velikosti trgov in poslovnih modelih, člani komisije so tudi izpostavili določene nevarnosti, s katerimi se lahko soočijo startupi. 
 
In kateri startup je na vseh ocenjevanih področjih pokazal največ in si prislužil naziv Startup leta 2017? To boste izvedeli 10. maja v večernem delu dogajanja letošnje konference PODIM!
 
Letošnji zmagovalec bo za nagrado prejel osebno svetovanje partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500 startups Marvina Liao-a ter 'all-inclusive' paket Pioneers Festivala na Dunaju.  

 

PR in komunikacija, PODIM konferenca
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.