Chipolo z novim pametnim obeskom Chipolo Plus spet prehiteva svetovno konkurenco!

Dne 6. oktober 2016
 

Naš SK200 start-up Chipolo predstavlja svoj nov pametni obesek - Chipolo Plus, ki bo iskanje izgubljenih predmetov še olajšal in pohitril. Mlado zagonsko podjetje, ki je prodalo že več kot milijon pametnih obeskov po vsem svetu, je včeraj lansiralo svoj nov produkt, Chipolo Plus. Nov pametni obesek je najglasnejši na svetovnem trgu, je vodoodporen in ne potrebuje vzdrževanja, na voljo pa je v sedmih trendovskih barvah.

 

Za katerikoli predmet, ki ga ne želite izgubiti!

Pametni obesek Chipolo Plus deluje v kombinaciji z mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za telefone z Android kot tudi z Applovim operacijskim sistemom. Dostopna pa je tudi prek spleta. Chipolo Plus je majhen obesek, ki deluje na baterijo. Obesite ali prilepite ga lahko na katerikoli predmet, ki ga ne želite izgubiti. V situacijah, ko pogrešate svoje ključe, denarnico ali karkoli drugega, le odprete aplikacijo na mobilnem telefonu in pozvonite svoj Chipolo Plus. Zvonenje obeska bo olajšalo lociranje predmeta. Kadar ne najdete svojega telefona, pa lahko le pritisnete gumb na obesku in sprožite zvonenje, tudi če je ta v tihem delovanju.
 

Gradijo največjo skupnost za iskanje izgubljenih predmetov

»V podjetju verjamemo, da imajo lahko vse stvari na svetu moč pametne lokacije in zato smo se odločili zgraditi največjo skupnost za iskanje izgubljenih predmetov«, pravi direktor in eden od soustanoviteljev podjetja, Primož Zelenšek. »Naš produkt je glasnejši od konkurenčnih izdelkov, njegov doseg pa je do 60 metrov.«
 

Glasnejši in vodoodporen

Novi Chipolo Plus deluje na baterijo, z življenjsko dobo 12 mesecev. Pred iztekom enega leta bodo uporabniki preko mobilne aplikacije obveščeni o možnosti zamenjave obeska z novim, po polovični ceni (12 eur). Podjetje pa bo poskrbelo za stroške menjave starega obeska z novim. Chipolo Plus je glasnejši od svojega predhodnika, ki nosi ime Chipolo Classic, na voljo je v 7 različnih barvah, pri čemer so tri barve na voljo ekskluzivno v spletni prodaji. Prav tako je Chipolo Plus za razliko od predhodnika vodoodporen.
 

Tri dni na leto iščemo založene ali izgubljene predmete

V povprečju ljudje za iskanje izgubljenih predmetov porabimo 10 minut na dan. To pomeni, da v celem letu preživimo 60 ur, kar je skoraj 3 dni, za iskanje stvari, ki se nahajajo nekje v stanovanju ali pisarni. V hitrem tempu življenja lahko posameznik s pametnim obeskom prihrani kar nekaj dragocenega časa. Tako pravzaprav ni presenetljivo, da prodajni potencial za izdelke kot je Chipolo Plus, v letu 2017 znaša kar 10 bilionov ameriških dolarjev. »Ko se predmeti, kot so telefoni, denarnice ali ključi izgubijo, je to zelo nadležno in stresno za vse vpletene.« Zelenšek še dodaja: »Chipolo Plus bo ljudem vsak dan, vsak teden in vsako leto prihranil ogromno časa, s tem ko jim bo olajšal in pospešil iskanje založenih stvari.«
 

O podjetju Chipolo

Chipolo je uspešen slovenski start-up, ki je svetovno prepoznavnost začel graditi leta 2013, na Kickstarterju. Mladi soustanovitelji so s pametnim obeskom v 24 dneh zbrali skoraj 300.000 dolarjev, kar jim je omogočilo zagon proizvodnje. Danes je Chipolo prisoten že v 150 državah po vsem svetu, tako v fizičnih trgovinah, kot tudi prek spletne prodaje. Z najnovejšim produktom, pametnim obeskom Chipolo Plus delajo velik korak naprej v sferi pametnih obeskov in prehitevajo svetovno konkurenco.  


 

Značke
Chipolo
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.