Chipolo predstavlja iskalnik ključev, narejen iz recikliranih ribiških mrež

Dne 14. oktober 2020 objavil Mitja Sagaj
 

Chipolo, tisto slovensko podjetje, ki je leta 2013 na Kickstarterju v nekaj dneh preseglo cilj in zbralo skoraj 300 tisoč dolarjev za zagon proizvodnje pametnih obeskov za ključe, širi svojo paleto izdelkov s Chipolom ONE Ocean Edition, ki je izdelan iz recikliran ribiških mrež.

 

S to serijo iskalnikov v edinstveni modri barvi želi Chipolo, prejemnik konvertibilnega posojila SK Slovenskega podjetniškega sklada, opozoriti na naraščajoč problem odpadne plastike v oceanih ter neposredno pomagati pri čiščenju morja. Plastično ogrodje Chipola Ocean Edition je zato narejeno iz zavrženih ribiških mrež, ki zaradi svoje sestave in oblike predstavljajo večji del problema s plastiko v oceanih.

 

Ribiške mreže ogrožajo morsko življenje

Prosto plavajoče ribiške mreže namreč ogrožajo morsko življenje, hkrati pa se z razgradnjo spreminjajo v mikroplastiko, ki postane hrana morskih živali. Problem plastike v oceanih je vse bolj pereč, saj naj bi bilo s takšnim tempom odlaganja plastike v oceane čez tri desetletja v morju več plastike kot rib.

 

S takšnim tempom odlaganja plastike v oceane naj bi bilo čez tri desetletja v morju več plastike kot rib.

 

Chipolo je združil moči s priznanim dobaviteljem reciklirane plastike iz oceanov, s podjetjem Oceanworks. Ribiške mreže in vrvi, iz plastike katerih je izdelano ohišje Chipola, so bile prestrežene v priobalnih območjih in predelane v plastična zrnca.

 

Prosto plavajoče ribiške mreže namreč ogrožajo morsko življenje, hkrati pa se z razgradnjo spreminjajo v mikroplastiko, ki postane hrana morskih živali.

 

Pri Oceanworks navdušeni nad odločnostjo Chipola

Rob Ianelli, ustanovitelj in direktor Oceanworksa je ob lansiranju novega produkta povedal: "Iz Chipola so k nam prišli z vizijo in odločnostjo, da bodo lansirali različico produkta, ki bo prijazna do oceanov. Naša ekipa je bila navdušena nad njihovo željo in zagnanostjo, saj so kljub izzivom pri proizvodnji produkta iz reciklirane plastike, s katerimi se soočajo vsa podjetja, samo v nekaj mesecih zasnovali Ocean Edition."

 

Danes ima na svetovnem trgu prednost tisti, ki je sposoben prvi narediti korak v smeri trajnostnih produktov, pri čemer seveda ne sme trpeti kvaliteta, je še prepričan Rob Ianelli, ki dodaja, da se je ekipa Chipola izkazala kot zelo uspešna pri tem.

 

Chipolo ONE Ocean Edition ima enake lastnosti kot običajni Chipolo ONE.

 

 

"Biti prijazen do okolja je ena izmed vrednot, ki je v našem podjetju bila vedno zelo pomembna. Vedno smo iskali rešitve, ki bi bile najbolj optimalne tudi kar se tiče skrbi za okolje, seveda pa smo pri tem morali zadovoljiti tudi potrebe naših uporabnikov," pravi Primož Zelenšek, soustanovitelj in direktor Chipola.

 

Primož dodaja: "Ponosni smo, da smo kljub številnim izzivom pri prehodu iz 'navadne' plastike v reciklirano uspeli lansirati produkt, ki po kakovosti ni prav nič slabši od originala. Zagotovo bo v prihodnje trajnost eden izmed pomembnih dejavnikov, za katerega se bomo prizadevali pri snovanju prihajajočih produktov."

 

Od vsakega prodanega primerka 1 EUR za podporo oceanom

Chipolo si je skozi leta na trgu zagotovil prepoznavnost ene od dveh najboljših znamk na področju iskalnikov predmetov, njihovo produktno linijo pa sestavljata obesek Chipolo ONE in kartica Chipolo CARD, ki se jima pridružuje Chipolo ONE Ocean Edition.

 

 

Velja omeniti, da se uporabnikom Chipola ONE Ocean Edition ne bo treba odpovedati nobeni od tehnoloških zmogljivosti osnovega Chipolo ONE iskalnika predmetov, hkrati pa bodo z nakupom tudi sami pomagali pri reševanju oceana. Chipolo bo namreč od vsakega prodanega Ocean Edition obeska, doniral 1 EUR neprofitni organizaciji Oceanic Global za podporo njihovim prizadevanjem k čistejšim oceanom. Prodajna cena Chipolo ONE Ocean Edition je 30 EUR.

 

Osnovne značilnosti Chipola ONE Ocean Edition:

 

  • izjemno lahek in vodoodporen,
  • vaše predmete poveže z aplikacijo na telefonu, od kjer jih lahko pozvonite, ali pa dvakrat pritisnete na Chipolo, da pozvonite telefon, kadar ga ne najdete
  • baterija bo zdržala do 2 leti, ko se izprazni, pa jo lahko uporabnik povsem preprosto zamenja izjemno glasno zvonenje (120 db), zaradi katerega boste svoj predmet lahko našli tudi če bo okolje glasno, ali bo ta zakopan pod goro oblačil.
Značke
Chipolo Chipolo ONE Iskalnik predmetov Slovenski podjetniški sklad SPS SK Semenski kapital
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.