Chipolo ONE Spot je prvi bluetooth sledilnik, ki se povezuje z Applovo aplikacijo Find My

Dne 14. april 2021 objavil Karmen Trs
 

Ameriški tehnološki velikan Apple je v začetku aprila predstavil posodobljeno različico aplikacije Find My, s katero je svojo globalno Apple Find My mrežo odprl za zunanje proizvajalce produktov. V novici, ki jo je objavil na Apple Newsroom, je slovenski Chipolo ONE Spot izpostavil kot enega izmed prvih treh produktov, ki lokacijo izgubljenih osebnih predmetov pridobiva s pomočjo Apple Find My mreže. Drugi dve podjetji, ki sta dobili to izjemno poslovno priložnost, sta še Belkin in VanMoof.

 

Chipolo je slovenska blagovna znamka, ki je danes v svetu prepoznana kot ena izmed dveh najboljših na področju iskalnikov predmetov. Podjetje je bilo leta 2014 prejemnik sredstev SK200, ki jih omogoča Slovenski podjetniški sklad.  Obstoječo produktno linijo, ki jo sestavljata obesek Chipolo ONE in kartica Chipolo CARD, je podjetje razširilo s posebno izdajo Chipolo ONE Spot.

 

Primož Zelenšek, direktor podjetja Chipolo je povedal:

»Pri Chipolu vedno stremimo k temu, da uporabnikom olajšamo njihovo vsakodnevno iskanje predmetov. Do sedaj so naši produkti uporabnikom pomagali najti založene stvari ter jih spomnili, kadar so jih pozabili. Z novim produktom Chipolo ONE Spot pa bodo lahko brez skrbi v primeru, ko bodo osebne predmete izgubili, saj jih bodo s pomočjo Apple Find My mreže precej lažje našli.«

Chipolo ONE Spot je nadgradnja njihovega sledilnika ONE in bo deloval izključno z aplikacijo Apple Find My. Omogočal bo povezovanje z napravami iPhone, iPad, iPod touch ali Mac in pa iskanje ne samo založenih, temveč tudi izgubljenih osebnih predmetov, kot so ključi, nahrbtnik, prtljaga ali najljubša otrokova igrača. Ko bodo uporabniki povezali Chipolo ONE Spot z aplikacijo Apple Find My, bodo lahko uporabljali naslednje funkcionalnosti:

  • Lociranje predmetov: V aplikaciji Apple Find My bodo lahko preverili zadnjo znano lokacijo pogrešanih predmetov, pridobljeno s pomočjo Apple Find My mreže, ki jo sestavlja več sto milijonov Applovih naprav po vsem svetu.
  • Predvajanje zvoka: V primerih, ko so njihovi osebni predmeti v bližini, bodo lahko v aplikaciji Apple Find My sprožili zvonjenje Chipolo ONE Spota in našli stvari s pomočjo zvonjenja.
  • Varnost: Apple Find My mreža uporablja napreden način šifriranja, ki zagotavlja da nihče drug, niti Apple ali Chipolo nima vpogleda v lokacijo Chipolo ONE Spota.

 

Vodja marketinga na Chipolu, Nika Kramžar, je o dosežku podjetja dejala:

»Chipolo si je v svojih skoraj osmih letih delovanja zgradil precejšnjo prepoznavnost. Izpostavitev na Applovem novičarskem portalu je rezultat naših prizadevanj in trdega dela v zadnjih mesecih ter povsem svojevrsten dosežek, na katerega smo zelo ponosni. V zadnjih dneh je namreč zanimanje za naše produkte dobesedno eksplodiralo, tako s strani medijev, kot tudi s strani končnih kupcev in poslovnih partnerjev.«

Prednaročila za prvo, zelo omejeno zalogo Chipolo ONE Spota bodo za vse, ki se bodo na Chipolovi spletni strani prijavili na čakalno listo, na voljo v začetku maja, prvi produkti pa bodo odposlani že v začetku junija. 

 

 

 

 

 

 

 

Značke
Chipolo Chipolo ONE Spot Slovenski podjetniški sklad SK
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.