Center za kreativnost vabi k sodelovanju mentorje in partnerje s področja kulturnega in kreativnega sektorja

Dne 26. julij 2018
 
Platforma Center za kreativnost (CzK), ki deluje v okviru Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO), vabi zainteresirane potencialne mentorje in partnerje k prijavi v bazo v sklopu aktivnosti in programov CzK v letu 2018 in 2019. Namen vključevanja izkušenih strokovnjakov - mentorjev s področja kulturnega in kreativnega sektorja v CzK je prenos izkušenj in znanj ter družbenih povezav v proces uspešnega razvoja novih projektov oziroma podjetij na področju kulturnega in kreativnega sektorja (KKS). Izbrani mentorji bodo projektne skupine vodili od samega začetka, torej tudi že v fazi priprav na razpise, s čimer bodo povečali njihove možnosti za uspeh.

Za vzpostavitev platforme Centra za Kreativnost (CzK), ki je namenjena razvoju kulturnega in kreativnega sektorja, so objavili tudi javno povabilo zainteresiranim partnerjem. Platforma CzK vabi vse zainteresirane organizacije, ki aktivno delujejo na področju povezovanja in razvoja kulturnega in kreativnega sektorja, da s svojo vizijo in predlogi prispevajo k soustvarjanju nacionalnega podpornega okolja za uspešen in dinamičen razvoj kulturnega in kreativnega sektorja ter podpirajo cilje projekta Platforma Center za kreativnost v letu 2018.
 
Ministrstvo za kulturo RS (MK) bo jeseni 2018 začelo z izvedbo finančnih podpor oz. javnih razpisov CzK za razvoj kreativnih podjetij in sodelovanja med podjetji ter kulturnim in kreativnim sektorjem - za katere je do leta 2022 namenjenih 5.290.000 €. Platforma Center za kreativnost, ki jo preko neposredne potrditve operacije s strani Ministrstva za kulturo RS izvaja javni zavod MAO, bo strokovno podpiral finančne instrumente Ministrstva za kulturo z izvedbo strokovnega dela predselekcijskih postopkov, kot so npr. koordinacija dela strokovnih komisij, podjetniških delavnic in drugih podpornih aktivnosti s pomočjo katerih lahko prijavitelji pridobijo pomembno število točk za sodelovanje na tem razpisu.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Miko Cimolini, mika.cimolini@mao.si


Več o obeh razpisih, pogojih in načinih prijave si lahko preberete na spletni strani www.czk.si.
 
 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.