Celjski MedicoApps pridobil 100.000 EUR investicije švicarske družbe AlpVent!

Dne 20. november 2017 objavil Stanislava Vabšek
 

Celjski start-up MedicoApps, prejemnik investicije SK75 Slovenskega podjetniškeg sklada iz jesenske generacije 2015, je uspel pridobiti zaupanje in investicijo švicarske naložbene družbe AlpVent AG v vrednosti 100.000 EUR. Ekipi, ki se je januarja letos uspešno lotila zbiranja prednaročil za FlySentinel, pametno ročno uro za pilote z vrhunskim dizajnom, je pri pripravi, pridobivanju in izvedbi investicije ves čas stal ob strani klub Poslovni angeli Slovenije. Podjetje bo po novem odprlo pisarno v Švici, svež kapital pa bo namenjen nadaljnjemu razvoju glavnega produkta FlySentinel, povečanje ekipe in financiranju prodora na tuja tržišča.
 

Iskali so ”smart money”

Lastniški vstop družbe AlpVent v podjetje MedicoApps poleg svežega kapitala prinaša tudi strateško podporo in svetovanje pri vstopu na tuje trge ter razvoju podjetja na višjo raven, tako poslovno kot organizacijsko.Ekipo MedicoApps trenutno sestavljajo vrhunski strokovnjaki s področja medicine, elektronike, računalništva in industrijskega oblikovanja. Ravno izkušnje in znanja posameznikov, ki stojijo za produktom FlySentinel, so bili eni izmed glavnih razlogov, ki je prepričal AlpVent za investicijo v podjetje. ”Pri iskanju nove investicijske runde smo iskali ”smart money” oziroma investicijo, ki poleg denarja prinaša tudi svetovanje, in veseli smo, da nam je to tudi uspelo,” ob tej priložnosti pravi direktor in soustanovitelj podjetja MedicoApps Primož Grajžl. 
 

V Sloveniji ostaja jedro proizvodnje in razvoja

”Slovenija ima dovolj kakovostnega in motiviranega kadra, da podjetje ohranjamo v Sloveniji, kjer bo jedro proizvodnje in razvoja, medtem ko bo švicarsko podjetje MedicoApps AG prevzelo predvsem prodajo in trženje na tujih trgih,” pojasnjuje Primož Grajžl. V podjetju se trenutno pripravljajo na zagon proizvodnje za končne uporabnike, katerim bodo dobavili prvih 100 kosov ročnih ur FlySentinel. Naročila so v začetku letošnjega leta zbrali s prednaročili, kupci pa poleg Slovenije prihajajo iz držav EU, ZDA in Avstralije.

Nadgradnja produkta z odkrivanjem vzorca utrujenosti pri pilotih

Ob nadaljnjem razvoju ure FlySentinel pa v podjetju odpirajo nov segment, saj želijo svojemu glavnemu produktu dodati še večjo vrednost z analizo zbranih podatkov in odkrivanjem vzorcev utrujenosti pri pilotih. V ta namen so sklenili sodelovanje z Inštitutom za informatiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru.
 

Ekipi se je pridružila tudi Sara Isaković

V sklopu omenjenih analiz bo podjetje MedicoApps ocenjevalo tudi psihološki vidik vplivov na pilote in pripravo pilotov na spopadanje s stresom. Zato se je ekipi pridružila Sara Isaković, ki ima veliko izkušenj s tega področja in bo s svojo prepoznavnostjo in ugledom dobra podpora projektu in produktu. Poleg tega so se v MedicoApps začeli povezovati tudi s tujimi proizvajalci elektronike za letala, s katerimi bodo lažje prodrli v tuje letalske družbe, vojaška letalstva in proizvajalce letal.
 

##ENovice## 
 
Značke
MedicoApps
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.