Brezplačna poletna šola Crea: Z družbenimi inovacijami do lastnega podjetja!

Dne 9. junij 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Si kreativen študent dodiplomske ali podiplomske smeri oz. diplomant z odlično poslovno idejo? Lahko s pomočjo IKT izboljšaš prihodnost? Želiš postati podjetnik? Do 15. junija se lahko prijaviš na Crea brezplačno poletno šolo 'Mesta prihodnosti skozi storitvene inovacije' in začeš svojo podjetniško pustolovščino z Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) ter Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI).
 

Poletna šola bo potekala med 12. in 22. julijem 2015 v Ljubljani, prijave nanjo pa zbirajo do vključno 15. junija 2015 na: www.f6s.com/crea.

Dodaten navdih pri razvoju storitev, ki naslavljajo družbene in okoljske izzive v urbanih okoljih, bo ponudila Ljubljana kot Zelena prestolnica Evrope 2016. S pomočjo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) boš snoval storitve, ki rešujejo izzive povezane z mobilnostjo, onesnaževanjem, oskrbo s hrano, učinkovitejšo rabo energije, zdravstvene izzive, povezane s starajočim se prebivalstvom, itd.

V desetih dneh boste tako spoznali kreativne pristope k razvoju ideje, sodelovali z izkušenimi mentorji ter v interdisciplinarni ekipi testirali in izpopolnjevali svojo poslovno idejo, razvili poslovni model in komunikacijski načrt, raziskali priložnosti financiranja, se predstavili investitorjem in imeli morda kot eden izmed dveh najboljših projektov na poletni šoli priložnost sodelovati na mednarodnem tekmovanju najboljših IKT poslovnih idej.
 
Na poletno šolo se lahko prijavite sami ali z že oblikovano podjetniško ekipo do vključno 15. junija 2015 na: www.f6s.com/crea.
 
Pri izboru udeležencev bodo imeli prednost kandidati s kreativnimi idejami, ki temeljijo na informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (IKT) in imajo potencial čim večjega družbenega in/ali ekološkega vpliva.

Vprašanja o poletni šoli lahko naslovite na mag. Tino Pezdirc Nograšek (tel: 01 306 1921) in Iris Koleša, mag (tel: 01 306 1920), Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije.

Dve zmagovalni ekipi poleg udeležbe na mednarodnem tekmovanju poslovnih idej čaka tudi privlačna nagrada: brezplačno inkubiranje v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.
 
Več informacij najdete na: http://www.creasummeracademy.eu

Projekt CREA je pridobil sredstva iz programa Evropske unije za raziskave in razvoj Obzorje 2020 na podlagi sporazuma št. 644988. 
Značke
Crea poletna šola, RRA LUR FRI
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.