Borza terjatev navdušila vlagatelje na Wolves Summit in PODIM-u, zmagali pa bodo tudi na CONDI!

Dne 13. junij 2016 objavil Stanislava Vabšek
 

Borza terjatev je mlad start-up, ki je zagnal prvi in edini organizirani trg s poslovnimi terjatvami v Sloveniji. Na enem mestu združuje podjetja, ki želijo prodajati svoje nezapadle poslovne terjatve in finančne vlagatelje, ki terjatve naložbeno odkupujejo. Tako prodaja terjatev za podjetja še nikoli ni bila bolj ugodna in enostavna, saj je trgovanje preprosto in poteka v realnem času, podjetja pa si lahko s prodajo terjatev likvidnost zagotovijo že v roku 48 ur. Podjetje, ki je že navdušilo na Wolves Summit in konferenci PODIM 2016, trenutno vlagatelje zbira tudi na platformi za množično investiranje CONDA. Do danes so zbrali že 42.900 € oz. 86 % od investicijskega praga v višini 50.000 €, ”in popolnoma nobenega dvoma ni, da bomo dosegli prag,” pravi direktor podjetja Marko Rant, ki napoveduje še nekaj dodatnih vlagateljev, ki bodo skupaj predvidoma vložili več kot 10.000 €.
 

Borza terjatev v Sloveniji aktivno posluje od novembra 2015. Do danes se je na njej registriralo že preko 190 slovenskih podjetij, na borznem trgu pa je bilo prodanih že skoraj za 3,5 milijona EUR terjatev.
 
 

Na Wolves Summit med najboljših devet

V mesecu aprilu se je Borza terjatev zelo uspešno predstavila na največjem dogodku za mreženje in start-up podjetja  v Srednji in Vzhodni Evropi – Wolves Summit na Poljskem. V okviru tekmovanja The Great Pitch! se je Borza terjatev med več kot 300 podjetji med najboljših 9 start-up podjetij in imela možnost predstavitve v velikem finalu tekmovanja. Ta zavidljiv uspeh jim je zagotovil odlično izpostavljenost in še boljši dostop do potencialnih investitorjev in partnerjev, kar jim bo bistveno olajšalo njihove načrte za širitev v tujino. 
 

Finalisti PODIM Challenge tekmovanja

V prvi polovici maja se je Borza terjatev predstavila tudi na konferenci PODIM v Mariboru in še enkrat dokazala, da gre za odličen projekt, ki ga vodi usklajena in visoko motivirana ekipa. Med več kot 100 podjetji se je Borza terjatev v tekmovanju PODIM Challenge uvrstila na odlično 3. mesto. Konec maja pa se je Borza terjatev predstavila tudi na dogodku Pioneers Festival na Dunaju kot eno od 500 najbolj perspektivnih evropskih tehnoloških start-up podjetij.
 

Po zmago s CONDA crowdinvest kampanjo

Borza terjatev je prav tako prvo slovensko podjetje, ki organizira kampanjo množičnega financiranja preko spletne platforme CONDA, ki je maja otvorila poslovanje v Sloveniji. CONDA je evropska platforma za množično financiranje start-up podjetij, preko katere so vlagatelji v podjetja vložili že preko 10 milijonov EUR in je prva izmed tovrstnih platform v Sloveniji. Vlagatelji (fizične osebe) lahko preko CONDE podprejo perspektivna start-up podjetja z vložki med 100 in 5.000 EUR v obliki dolgoročnega posojila z variabilno obrestno mero in potencialno zelo atraktivnimi donosi. Do danes je Borza terjatev zbrala 42.900 EUR sredstev vlagateljev, pri čemer prag financiranja znaša 50.000 EUR.
 

Spreminjajo delovanje faktoringa

»V Borzi terjatev smo predani izboljševanju poslovnega okolja za mala in srednje velika podjetja. S svojim delom spreminjamo delovanje faktoringa in dvigujemo transparentnost ter likvidnost trga poslovnih terjatev.« Marko Rant, direktor in soustanovitelj. »Podjetja lahko prek Borze terjatev svoje terjatve prodajo selektivno in pod pogoji, ki jih določijo sama. Organiziran trg zanje predstavlja najboljše jamstvo za uspešno prodajo, saj jih povezuje s finančnimi vlagatelji, ki iščejo nove naložbene priložnosti,« pa dodaja Tomi Šefman, prokurist in soustanovitelj.
 

Več informacij

www.borzaterjatev.si
info@borzaterjatev.si
gsm 051 244 700
Značke
Borza terjatev Wolves Summit PODIM CONDA
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.