Avstrijska Koroška je vroča točka za startupe

Dne 21. junij 2021
 

Imate tudi vi dobro poslovno zamisel, pa niste prepričani, ali jo lahko uresničite in ne veste, kako in kje začeti? S pravo mentorsko, poslovno in finančno podporo in v pravem okolju so začetki mnogo lažji. In prav to podporo za startupe ponuja avstrijska Koroška, ki se je v zadnjih letih razvila v privlačno, stimulativno in dinamično okolje za novoustanovljena podjetja. Danes je pravo središče za startup podjetja, saj tukaj ustanovijo podjetniki iz različnih držav 2.700 startup podjetij v enem letu.


Avstrijska Koroška je dobra izhodiščna točka za startupe. Ponuja številne regionalne prednosti, ima dobre logistične povezave in vsestransko podporo institucij za startup podjetja.
 

 

Avstrijska Koroška ponuja startupom pestro paleto podpore:

 

  • Pridobivanje informacij

V zgodnjih fazah ustanavljanja podjetja najdete na platformi StartNet Carinthia veliko koristinih informacij o kontaktnih točkah, stikih, dogodkih in močni podjetniški mreži na avstrijskem Koroškem. Obetavne poslovne ideje lahko prijavite tudi na program DurchSTARTer Koroške gospodarske zbornice, ki podpira ustanovitelje do njihovega vstopa na trg.

 

  • Svetovanje pri zagonu

Tik čez mejo lahko zelo preprosto odprete svoje podjetje. Pri tem vam pomaga BABEG, specializirana agencija za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem, ki spodbuja odpiranje novih, tudi mednarodnih podjetij, jim strateško svetuje in ponuja strokovno podporo v celotni pripravljalni fazi.

 

  • Izbira primerne lokacije

Dostopne prometne poti, proizvodni obrati in dobavitelji ter vzpostavljeni prodajni kanali poti so pomembni dejavniki pri odločitvi, kje bo doma vaš posel. Pri tem vam lahko z dragocenimi izkušnjami in nasveti pomagajo tudi v Koroškem industrijskem združenju, v katerem odlično poznajo lokalno poslovno okolje.

 

  • Gradnja trdnih temeljev

Ekosistem za startup podjetja je razvejan: podjetja na začetku poti spodbujajo in jim pomagajo npr. znanstveni in tehonološki park Lakeside v Celovcu, tamkajšnja univerza, zagonska točka build! in drugi.

 

Pogumne somišljenike s pogumom, inovativno močjo in podjetniškim duhom srečate tudi v okolju, ki ga ponuja Makerspace Carinthia: tu lahko postane vaša ideja oprijemljiva s profesionalnimi stroji za razvoj prototipov in prostorom za kreativno izmenjavo.

 

  • Ustanovitev podjetja

Oddelek za ustanavljanje podjetij Koroške gospodarske zbornice ponuja nasvete o vseh vprašanjih, povezanih s formalno ustanovitvijo, davkih in socialno varnostjo, minimalno prodajo in trženjem.

 

Vas zanima več? Več informacij najdete tukaj.

Značke
Carinthia Avstrijska Koroška Startup
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.