Ameriški pospeševalnik 500 Startups vabi v svoj program v San Franciscu!

Dne 21. maj 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Do srede, 27. maja, se lahko prijavite v program uglednega ameriškega pospeševalnika in sklada tveganega kapitala 500 Startups, tokrat za 4-mesečno uspodabljanje v San Franciscu, programe pa izvajajo še v Mountain View in Mexico City.
 

Pospeševalnik in sklad tveganega kapitala 500 Startups sta ustanovila nekdanja PayPal in Google alumnija. Vložili so že v stotine internetnih startupov v več kot 50 državah po vsem svetu. Iščejo tudi slovenska obetavna visokotehnološka start-up podjetja v fazi iskanja semenskega kapitala za izgradnjo produkta in širitev prodaje.
 

O programu

V intenziven 4-mesečni program pospeševalnika, ki se začne sredi julija letos, je sprejetih 30 podjetij, v katerega sklad vloži 125.000 USD v zameno za 5 % lastniški delež podjetja, za udeležbo v programu pa zaračuna 25.000 USD.
 
Program je osredotočen na dizajn in uporabniško izkušnjo, distribucijo in prodajo ter vitke in agilne podjetniške metodologije. V ekipi pospeševalnika je 25 ljudi, ki govorijo več kot 20 jezikov in poslujejo v več kot 12 različnih državah, imajo pa tudi izkušnje z delom v podjetjih, kot so PayPal, Google, YouTube, Yahoo, Microsoft, eBay, LinkedIn, Twitter, Apple in Facebook.
 

 
Značke
500 Startups
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.