ADORA MED s srebrno medaljo iz uglednega ”health tech” tekmovanju v Švici!

Dne 21. november 2016 objavil Stanislava Vabšek
 Med petimi finalisti, inovativnimi ”health tech” evropskimi start-upi, se je ekipa mariborskega podjetja ADORA MED zavihtela na odlično drugo mesto uglednega tekmovanja Zimmer Biomet Connected Health Innovation Award 2016 za EMEA regijo, ki je prek kratim potekalo v švicarskem mestu Winterthur, v kantonu Zürich. ADORA MED razvija interaktivni pregledovalnik medicinskih slik ADORA Asistant™, ki kirurgom med operacijo znotraj sterilnega polja s pomočjo ročnih kretenj prikazuje podatke o pacientu. Kot del nagrade bo Zimmer Biomet, vodilno globalno podjetje za medicinske pripomočke na področju mišično-skeletnega zdravstva, sistem ADORA Asistant™, pilotno postavilo v svojih treh partnerskih bolnišnicah v Švici, Italiji in na Finskem.
 
”To je za nas izjemno pomembna referenca in neprecenljiva priložnost za pridobivanje povratnih informacij s trga ter pospešitev mednarodnega preboja,” so ob odlični uvrstitvi povedali člani ekipe ADORA MED, ki so pred kratkim ravno zaključili dolgotrajen in zelo zahteven postopek certificiranja. V ekipi še dodajajo, da na tej lovoriki ne bodo zaspali, saj že nadaljujejo s postavitvijo sistema ADORA v bolnišnicah na Portugalskem.
 
V tekmovanju dva startupa iz Slovenije
Na prvo izdajo tekmovanja European Connected Health Innovation Award, ki ga je letos zagnala davnega leta 1927 ustanovljena korporacija Zimmer Biomet, ki danes posluje v več kot 25 državah in svoje izdelke trži v več 100 državah, je prispelo več kot 30 prijav, v 6 kategorijah, iz 14 evropskih držav. Tekmovanja sta se udeležila dva slovenska ”health tech” start-upa, in sicer odlično drugourvščena ekipa ADORA MED in ljubljanska Kinestica s produkti za rehabitacijo na domu.
 
Ugledna žirija
Ugledno 9-člansko žirijo, v kateri so sodelovali direktorji in predsedniki vodilnih zasebnih klinik iz Švice, Italije, Finske, Nizozemske, Anglije in Nemčije, je drugouvrščena ADORA MED prepričala s svojo tehnologijo, ki učinkovito odgovarja na pereč izziv okužb oz. sterilnosti v kirurškem bolnišničnem okolju.
 
S tekmovanjem do pospešenega razvoja novih tehnologij
Sicer vodstvo korporacije Zimmer Biomet s sedežem v Indiani, ZDA, in evropskim sedežem v mestu Winterthur, spodbuja sodelovanje z ekipami in strokovnjaki po vsem svetu, da bi pospešili razvoj novih tehnologij in uporabo digitalnih inovacij za zdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi poškodb kosti, sklepov ali podpornih mehkih tkiv. To je tudi eden glavnih razlogov za zagon Zimmer Biomet Connected Health Innovation Award.
 
”Win-win” sodelovanje korporacij in startupov
Kot je ob prejemu nagrade poudaril Kristjan Košič, direktor podjetja ADORA MED, so ”tovrstna tekmovanja v nujnosti iskanja novih inovativnih produktov odličen primer ”win-win” povezovanja in sodelovanja velikih organizacij s hitrimi agilnimi startupi, ki odlično dopolnjujejo vroč trend ustanavljanja korporativnih pospeševalnikov in skladov.”
 
Del nagrade tudi poskusne postavitve produktov
Letos je omenjeno tekmovanje zagotovilo tudi bogato paleto nagrad, in sicer 25.000 € za zmagovalca ter možnost brezplačne uporabe pisarn na sedežu družbe v mestu Winterthur, poskusne postavitve v evropskih bolnišnicah in promocijo inovativnih produktov tekmovalcev ter obsežen paket mentorstva izkušenih medicinskih strokovnjakov družbe Zimmer Biomet in ostalih članov žirije.
 
Od študentskega uspeha do ugledne investicije in CESA 2016 finala
Leta 2014 ustanovljeno podjetje ADORA-MED razvija interaktivni medicinski sistem ADORA Assistant, ki kirurgom med operacijo znotraj sterilnega polja s pomočjo preprostih kretenj omogoča pregledovanje in upravljanje medicinskih slik. Leta 2013 so še kot študentska ekipa dosegli 2. mesto na svetovnem finalu tekmovanja Microsoft Imagine Cup, jeseni 2014 pa prejeli investicijo SK75 Slovenskega podjetniškega sklada.
 
ADORA MED je eden aktivnejših članov Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, in mariborske startup skupnosti. Lani poleti so uspešno zaključili dodatno rundo financiranja v višini 200.000 EUR, v kateri je s starosto ameriških vlagateljev Timom Draperjem sodeloval bolgarski investicijski sklad Eleven, pred nekaj dnevi pa so slavili tudi uvrstitev v slovenski finale uglednega tekmovanja Central European Startup Awards 2016 v kategoriji startup leta. ADORA MED je s svojim interaktivnim sistemom trenutno prisotna v Sloveniji, na Portugalskem, Irskem in v Kuvajtu, v kratkem pa sledijo namestitve v Avstriji, Italiji, Švici, na Finskem, v Savdski Arabiji, Omanu in Bahrainu.
 
- - -
 
Več informacij o nagradi in podjetju:
Damjan Rotar, vodja razvoja poslovanja ADORA MED
damjan@adora-med.com, gsm 051 602 190
 

 
 
 

Značke
ADORA MED
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.