ABC HUB svečano odprl vrata in podelil nacionalne nagrade za Central European Startup Awards

Dne 12. september 2015 objavil Stanislava Vabšek
 


V ljubljanskem BTC City je v petek potekala svečana otvoritev ABC HUB, enega največjih ekosistemov za start-upe in mlada podjetja pri nas. Dogodek, ki sta ga gostila Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, in Dejan Roljič, direktor ABC pospeševalnika, so z obiskom počastili dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje znanost in šport, Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve, in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. Odprtje novega modernega središča, ki mladim inovatorjem omogoča preboj naprednih poslovnih idej doma in v mednarodnem prostoru, pa je pospremila tudi podelitev nacionalnih nagrad Central European Startup Awards (CESA), ki so jih prejeli slovenski zmagovalci v posamičnih šestih kategorijah. 
 

ABC HUB se z domiselno opremljenimi pisarniškimi prostori razprostira na več kot 2.000 kvadratnih metrih spodnje etaže Emporiuma v ljubljanskem BTC Cityju. Start-upom in mladim podjetjem prinaša povezavo z znanjem, mednarodno mentorsko in investitorsko mrežo ABC pospeševalnika, fleksibilne in fiksne co-working prostore, štiri velike sejne sobe za sestanke, dva tiha kotička in predavalnici ter prostora za druženje in zabavo.


  


”ABC HUB pomeni nadaljevanje zgodbe, začrtane že z ABC pospeševalnikom, o izgradnji naprednega poslovnega okolja v Sloveniji ter razvoja celovitega ekosistema, ki bo zanimiv za mednarodne investitorje,” je pomen projekta pojasnil Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.Najprej ABC pospeševalnik, nato ABC HUB

”ABC HUB kot podaljšek ABC pospeševalnika zagotavlja priložnost za številne mlade izobražene ljudi v Sloveniji, da domačemu okolju prispevajo poslovno svežino in dinamiko ter ob izjemni mentorski mreži dosežejo mednarodni poslovni preboj. Odslej lahko ta podjetja po zaključku programa v ABC pospeševalniku, pa tudi druga start-up podjetja, svoje poslovne ideje razvijajo nadalje pod okriljem ABC HUB-a,” pravi Dejan Roljič, CEO ABC pospeševalnika.
 

 

Drugi program pospeševalnika

ABC pospeševalnik oktobra letos začenja že drugi program, imenovan Smart Living & Health, s katerim bodo udeležena podjetja iskala rešitve za pametnejše in zdravo življenje. 

 
  

 

Nacionalni nagrajenci za Central European Startup Awards

Slovesnost ob otvoritvi novih prostorov modernega središča ABC HUB je popestrila še podelitev nacionalnih nagrad Central European Startup Awards (CESA), ki je prvič potekala tudi v Sloveniji. Razglašeni so bili najboljši startupi v regiji v šestih posamičnih kategorijah, ki se bodo čez dober mesec v finalu na Dunaju pomerili z zmagovalci iz še devetih držav v boju za naslov najboljšega v regiji, častna naziva pa sta si prislužila tudi najboljši domači investitor ter najvplivnejša ženska v slovenskem start-up svetu. 


  ?


Zmagovalci v posamičnih kategorijah

  • najboljša aplikacija v oblaku: Smart Futuristic
  • najboljša finančna aplikacija: Conda SI
  • najboljši investitor: Jure Mikuž, RSG Capital
  • najboljša uporabniška izkušnja: CubeSensors
  • najbolj vplivna ženska v svetu starup-a: Anuška Cerovšek Beltram
  • start-up leta (nacionalni kandidat : GoOpti

 


Fotografije: BTC, Studio Bomba in Jure Makovec (Časnik Finance in Startaj.si)

 

 

 

 

Značke
ABC pospeševalnik ABC HUB ABC Accelerator
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.