A veš, kateri so investitorji, ki iščejo "the next big thing"? #StartupPlusProgram

Dne 11. oktober 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Mesec dni pred investicijsko konferenco Next Round Investment Conference, ki je del bogatega programa vsebinske podpore #StartupPlusProgram, so se na demo dnevu pred konferenco predstavili najobetavnejši slovenski startupi s potencialom hitre rasti na tujih trgih.

 

Kdo so torej investitorji, ki iščejo "the next big thing" oziroma naslednjo veliko stvar, sicer izveš 12. novembra na Next Round Investment Conference, je po demo dnevu pred konferenco jasno, katerih pet najperspektivnejših slovenskih startupov se bo potegovalo za naslednjo rundo investicije ... 

 

V samo eni uri je komisija uspela kritično oceniti naložbene priložnosti teh podjetij:

  • April 8: storitev za dvig učinkovitosti digitalnih marketinških kampanj,
  • Iurall: platforma za izbor pravnega strokovnjaka,
  • Feelif - Feeling Life: tehnologije in vsebine za učenje slepih in slabovidnih,
  • OLLO - audio tools: audio monitoring sistem za profesionalne inženirje zvoka,
  • VIGO za:varovanje proti kraji: platforma in aplikacija za zavarovanje motorjev.

 

Aljoša Domijan, vodja organizacijskega odbora, je predstavil investicijsko konferenco Next Round, in poudaril, da je organizatorjem uspelo pritegniti investitorje, ki so sposobni investirati vsaj 100.000 EUR pa vse do milijon ali celo dva milijona evrov v posamezno podjetje ... Gre torej za investitorje, ki iščejo "the next big thing" in si želijo spoznati najboljše startupe iz Slovenije in regije.

 

 

Na konferenci sicer ne bo klasičnih pitchev, bo pa fokus na intenzivnih 1:1 srečanjih ter na sklepanju naslednjih rund financiranja.

 

Čeprav gre za "invite only" dogodek, v osnovi namenjen investitorjem in startupom, imaš možnost, da se prijaviš na www.nextround.eu, saj bodo druge prijave potrjene glede na razpoložljivost prostih mest.

 

Demo dan je potekal v organizaciji štirih organizacij, ki spodbujajo rast startupov, in sicer ABC pospeševalnikPoslovni angeli SlovenijeLjubljanski univerzitetni inkubator in Tehnološki park Ljubljana, ob podpori Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.