Slavnostna okrogla miza o izzivih za razvoj kohezijske regije Vzhodna Slovenija

Dne 8. marec 2022 objavil Nina Skok
 

Dostop do raziskovalne opreme, odličnih kadrov, investicijskih sredstev in podpornih storitev je resnično ključnega pomena za startup in scaleup podjetnike, zato je izjemno pomembno, da se tudi vzhodna Slovenija premika v smer, ko je vedno več namenjeno za tiste najbolj ambiciozne. 

 

Slavnostna okrogla miza z naslovom »Izzivi razvoja kohezijske regije Vzhodna Slovenija«, ki jo je pripravila Univerza v Mariboru, je postregla z izjemno zanimivo debato na temo prizadevanj za čim uspešnejšo krepitev inovacijskega ekosistema kohezijske regije Vzhodna Slovenija skladno s Strategijo razvoja Slovenije 2030 in pospešitev prenosa znanja v konkretne gospodarske projekte.

Ob tej priložnosti se je še slavnostno otvorila nova trajnostno naravnana FERI ploščad, ki povezuje fakulteto in mestno okolje. Otvoritev je pospremil nagovor župana Arsenoviča in  slavnostni prerez traku.

 

Na okrogli mizi, katere moderator je bil dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, so sodelovali še g. Zvonko Černač, minister SVRK, dr. Mitja Slavinec, državni sekretar MIZŠ, g. Aleksander Saša Arsenovič, župan MOM in predsednik Razvojnega sveta KRVS, g. Uroš Rozman, direktor RRA Podravje-Maribor,  g. Jaro Žuraj, so-ustanovitelj podjetij Simarine & Infi7, in dr. Tomaž Rotovnik, direktor podjetja SkyLabs d.o.o..

 

Vse prisotne povezuje skupni cilj, ki je sodelovanje pri so-kreiranju regionalne razvojne politike in z integracijo raziskovalno razvojne infrastrukture v prostor prispevati k razvoju gospodarstva.

 

Značke
Okrogla miza Vzhodna slovenija Univerza v Mariboru Saša Arsenovič Zdravko Kačič Zvonko Černač Mitja Slavinec Uroš Rozman Jaro Žuraj Tomaž Rotovnik Simarine Infi7 Skylabs Maribor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.