Borza terjatev slovenskim podjetjem zagotovila več kot 100 MIO EUR kratkoročnega financiranja

Dne 8. september 2021
 

Slovenska mala in srednje velika podjetja (MSP) so preko prvega spletnega trga za vzajemno (peer-to-peer) financiranje podjetij Borze terjatev v zadnjih dvanajstih mesecih pridobila za več kot 100 milijonov evrov enostavnega kratkoročnega financiranja.  

 

Borza terjatev na enem mestu združuje MSP, ki za svoje tekoče poslovanje iščejo hitro kratkoročno financiranje, s podjetji z likvidnostnimi presežki in finančnimi vlagatelji, ki želijo donosno in razpršeno naložiti svoj denar.

 

Z Borzo terjatev do financiranja v dveh urah

Borza terjatev MSP-jem nudi financiranje v obliki klasičnega in tihega odkupa terjatev ter s posojili z ročnostjo do 6 mesecev. Financiranje na Borzi je namenjeno zlasti tistim podjetjem in samostojnim podjetnikom, ki to potrebujejo hitro in fleksibilno. Do financiranja lahko dostopajo z nekaj kliki preko spletne aplikacije, ki je dostopna 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Podjetja preko aplikacije denar na svoj TRR dobijo že v dveh urah od oddanega naročila (v primeru potrditve med delavniki, pred 15. uro).

 

Do danes je Borza terjatev MSP-jem preko BT spletnega trga zagotovila skupaj že več kot 293 milijonov EUR kratkoročnega financiranja.

 

Preoblikovanje v delniško družbo odskočna deska za nadaljnji razvoj

Podjetje Borza terjatev je v juniju in juliju letos v podporo nadaljnji rasti in razvoju izvedla povečanje osnovnega kapitala iz sredstev družbe na 250.000 EUR in statusno preoblikovanje v delniško družbo z dvotirnim sistemom upravljanja.

 

Borza terjatev je ena od najbolj prepoznavnih in uspešnih predstavnic inovativnih podjetij na področju finančne tehnologije (fintech) v Sloveniji. Leta 2016 je Borza kot start-up podjetje za razvoj BT finančne platforme pridobila finančno podporo Slovenskega podjetniškega sklada iz razpisa SK200, leta 2019 pa subvencijo Evropske komisije iz programa Horizon 2020 za raziskave in inovacije.

 

BT finančno platformo v Sloveniji redno uporablja že več kot 250 slovenskih podjetij. Platforma za vzajemno financiranje je preko podjetja P2P Finance na voljo tudi podjetjem in vlagateljem na hrvaškem.

 

Značke
Borza terjatev SK podjetje Kratkoročno financiranje
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.