8. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij z nagradami za inovacije in spoznavnimi sestanki med podjetji ter raziskovalci!

Dne 18. avgust 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu ''Jožef Stefan'' v sodelovanju z dogodkom Dan inovativnosti 2015 Gospodarske zbornice Slovenije 16. septembra 2015 organizira 8. Mednarodno konferenco o prenosu tehnologij, ki bo potekala v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Do 24.8. lahko raziskovalci prijavijo svoje inovacije in se potegujejo za 2.000 € nagrade za inovacijo z največjim komercialnim potencialom. Do 11.9. pa se je možno prijaviti za spoznavne sestanke med podjetji in raziskovalci. 

Kako vzpostaviti mednarodno razvojno sodelovanje?

Osrednja tema letošnje konference je vzpostavitev mednarodnega razvojnega sodelovanja, poskušali pa bomo najti odgovore na naslednja vprašanja:
  • Kateri dejavniki danes najbolj ovirajo sodelovanje med raziskovalno sfero in gospodarstvom?
  • Kako uravnavati potrebo po financiranju inovativnosti ter priložnosti in zmogljivosti za soustvarjanje v svetu odprtih inovacij in v trenutni ekonomski situaciji, z uporabo orodij znotraj programa Obzorje 2020 in širše?
  • Pomembnost strategij kot podlage za inovativnost in konkurenčnost malih in srednje velikih podjetij.

Nagrada za inovacijo z največjim komercialnim potencialom

Organizatorji vabijo vse raziskovalce k prijavam za nagrado za inovacijo z največjim komercialnim potencialom po izboru tujih strokovnjakov s področja prenosa tehnologij ter predstavnikov domačega in tujega tveganega kapitala v višini 2.000 EUR. Prijave zbirajo do 24. avgusta 2015.
 

Prijavite se na spoznavne sestanke med podjetji in raziskovalci

Podjetjem in raziskovalcem bodo omogočeni vnaprej dogovorjeni spoznavni sestanki in pogovori o razvojno-tehnoloških rešitvah ter predstavitve invencij in komercialno zanimivih projektov. Prijavite se lahko najpozneje do 11. septembra 2015.
 

Dodatne informacije in prijave

Spletna stran: http://tehnologije.ijs.si/8ittc/
Elektronska pošta: tehnologije@ijs.si
Telefon: +386 1 477 3224

 
 
 
 
 
Značke
IJS Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.