Finalistu Slovenski start:up leta 2021 BEVO $4,5 mio investicije

Dne 25. november 2021 objavil Karmen Trs
 

Včeraj popoldne je bil pogled na Techcrunch res dih jemajoč. Startup BEVO, finalist nagrade Slovenski start:up leta 2021, je namreč javnost obvestil o 4,5-milijonski investiciji. Kapitalsko bo skupaj z drugimi investitorji podjetje podprl 350 milijonov težak sklad World Fund, osredotočen na podporo podjetij, ki s pomočjo novih tehnologij prispevajo k manj ogljični družbi.

 

“Fancy” mesni nadomestek

Filet mignon ali “fancy plant meat”, kot ga BEVO sam poimenuje v pitchu, je produkt, s katerim bo podjetje pod blagovno znamko Juicy Marbles v 2022 poseglo na police supermarketov in v restavracije, omejena ponudba bo na voljo tudi za nakupe preko spletne trgovine.

 

Gre za izdelek, ki ne velja le še za enega od mesnih nadomestkov, temveč vrhunski steak, ki po okusu, izgledu in tekstu spominja na čisto pravi mesni filet mignon ali kakšen drug kos najbolj cenjega mesa. In to kljub njegovi 100 % rastlinski sestavi.

 

“Odločili smo se, da začnemo s filet mignonom, ker je 'dragulj' sveta zrezkov in najbolje prikazuje našo tehnologijo marmoriranja. Prav ta tehnologija je naša največja prednost na trgu,” je za Techcrunch povedala ekipa Juicy Marbles, ki jo sestavljajo Tilen Travnik, Luka Sinček, Vladimir Mićković ter Maj Hrovat.

 

 

Našli manjkajoč košček puzzle

Kapitalsko podporo v višini 4,5 milijona dolarjev bo zagotovilo več investitorjev - 350-milijonski sklad World Fund, ki ga je ustanovila Ecosia (spletni iskalnik, ki 80 % svojega dobička nameni neprofitnim organizacijam, ki se osredotočajo na pogozdovanje), Agfunder ter drugi poslovni angeli iz Y Combinator-ja and Fitbit-a.

 

Danijel Visevic, general partner sklada World Fund je ob investiciji povedal: “V zadnjih letih je prišlo do tektonskega premika v smeri razvoja rastlinskih nadomestkov mesa. Razvoj poganja generacija, ki želi resnično spremeniti planet in kar najbolje poskrbeti za svoje zdravje. A hkrati je trg poln slabih nadomestkov, ki zahtevnim kupcem ne odgovarjajo. Potem so tukaj še tisti, ki se ne želijo popolnoma odreči užitkom ob izbranem kosu mesa. Ekipa Juicy Marbles to dobro razume. Njihov realističen in premišljen pristop v kombinaciji z njihovo tehnologijo je končno našel manjkajoči košček sestavljanke. Veseli smo, da se jim pridružujemo in da smo lahko priča njihovi rasti."

 

Celoten članek na Techcrunch-u najdeš tukaj.

 

Značke
Investicija Slovenski startup leta SPS BEVO Juicy Marbles
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.