Pametni kontrolor toplotnih črpalk sprejet v nemški pospeševalnik Kraftwerk

Dne 20. december 2016
 


Startup OptiHeat, ki je nov projekt podjetja Setran Plus, prejemnika SK50 investicije Slovenskega podjetniškega sklada, je bil izbran v enoletni program nemškega pospeševalnika Kraftwerk v Bremnu, Nemčija. Ekipa se je predstavila s pametnim kontrolorjem za toplotne črpalke in optimizacijskimi algoritmi za optimizacjio delovanja toplotnih črpalk. 
14-mesečni program in 54.000 € investicije

Januarja se pričenja pospeševalniški program Kraftwerk v Bremnu, v katerega se je uvrstila tudi slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Ivo Peperko, Rok Lončarič in Savo Bojić. S 14-mesečnim programom in investicijo v višini 54.000 EUR se bodo startupovci razvijali pod okriljem bremenske energetske družbe SWB, ki spada v lastništvo energetskega velikana EWE.
 

Zanimivi za virtualne elektrarne in pametna omrežja

S pametnim kontrolorjem toplotnih črpalk načrtujejo preboj na nemškem tržišču predvsem na področjih optimizacije delovanja toplotnih črpalk z optimizacijskimi algoritmi, ”intraday tradinga” ter ”demand respond” trga. So v poglobljenih pogovorih za vključitev v programa SINTEG in ENERA, ki omogočata razvoj pilotnih projektov virtualnih elektrarn in povezanih pametnih omrežij na področju severne Nemčije in vključujeta številne deležnike.
 

Nagradna igra za lastnike toplotnih črpalk

V primeru, da imate doma toplotno črpalko, ki bi jo želeli nadgraditi s pametnim kontrolorjem, jim lahko pišete na naslov ivo@optiheat.de. Izmed vseh prispelih e-mailov bodo izbrali 3 interesente, ki jim bodo podarili pametni kontrolor za njihovo toplotno črpalko ter jim omogočili brezplačen dostop do aplikacije, s katero bodo lahko spremljali porabo in delovanje toplotne črpalke ter dosegli vsaj 10-odstotne letne prihranke pri stroških delovanja.

 

 

Značke
SETRAN PLUS OPTIHEAT SK50 Kraftwerk
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.