​NERVteh z novo investicijo ameriškega sklada VectoIQ v višini 1,2 milijona dolarjev!

Dne 2. julij 2018 objavil Stanislava Vabšek
 VectoIQ, eden vodilnih ameriških investicijskih skladov na področju mobilnosti in avtonomne vožnje, je v slovenski SK50 start-up NERVteh investiral 1,2 milijona dolarjev za razvoj in trženje naprednih tehnologij na področju ocenjevanja in usposabljanja voznikov ter testiranja algoritmov za avtonomno vožnjo. Svež kapital bo namenjen financiranju poslovnega in tehnološkega razvoja ter marketinga, saj so prihodnji cilji start-upa NERVteh usmerjeni v širitev prodajne mreže in pridobivanja velikih poslov z glavnimi igralci v avtomobilski in zavarovalniški industriji.

Mlado visokotehnološko podjetje NERVteh je domači in svetovni javnosti znano po svojem tehnološko in dizajnersko dovršnem simulatorju vožnje. Ta se ponaša s patentirano premično platformo in popolnoma prilagodljivimi voznimi scenariji, ki zagotavljajo ”real-life” izkušnjo vožnje. Opremljen je s številnimi psihofiziološkimi senzorji za zbiranje biometričnih podatkov voznika, ki se lahko uporabljajo za profiliranje voznikov v avtomobilski industriji, prometnih organizacijah, voznih parkih podjetij ter v zavarovalniški industriji. Ekipa trenutno šteje 20 sodelavcev, predvsem v razvoju, prodaji in marketingu ter poslovnemu razvoju, v njej pa je osem magistrov in šest doktorjev znanosti.
 

Med strankami NERVteh-a tudi Ford Motor Company!

Podjetje se je od ustanovitve leta 2013 do danes usmerilo na B2B trg in svoje storitve ponuja predvsem na področju evaluacije in usposabljanja voznikov, dodatno pa tudi pri ocenjevanju in testiranju interakcije človek-stroj v vozilih ter raziskavah na področju avtonomne vožnje. Med uporabnike njihovih storitev se uvrščajo podjetja, kot so Ford Motor Company, med domačimi strankami pa so Zavarovalnica Triglav, Akrapovič, Javna agencija RS za varnost prometa, Pošta Slovenije, Viberate in drugi. NERVteh se je leta 2015 začel pogovarjati tudi z ameriškim velikanom Google za testiranje vožnje v Googlovem samovozečem vozilu. Ta projekt je Google sicer ustavil, a po besedah direktorja NERVteh Mateja Vengusta z Googlom ohranjajo stike.


 

VectoIQ je odličen strateški partner

”VectoIQ je zaradi dobrih povezav v ZDA in s svetovno avtomobilsko industrijo za nas odličen strateški partner. Z njimi smo se spoznali prek priporočila doktorskega študenta uglede ameriške univerze Stanford, kjer je bila članica NERVteh ekipe na raziskovalni izmenjavi, saj so bili navdušeni nad zmogljivostjo in tehnološko dovršenostjo našega simulatorja, zato so nas z veseljem povezali z vodstveno ekipo sklada VectoIQ. Svež kapital bomo namenili financiranju poslovnega in tehnološkega razvoja ter marketinga, saj so naši prihodnji cilji usmerjeni predvsem v širitev prodajne mreže in pridobivanja velikih poslov z glavnimi igralci v avtomobilski in zavarovalniški industriji,” je ob uspešni pridobitvi nove investicijske runde v višini 1,2 milijona dolarjev povedal Matej Vengust.
 

Vloga deležnikov slovenskega start-up ekosistema

Izjemen razvojni in tehnološki potencial start-upa NERVteh so že na začetku njegove poti prepoznali in podprli tudi deležniki slovenskega start-up ekosistema, kot so pospeševalnik Design Forward (DsgnFwd), Slovenski podjetniški sklad, ki jih je podprl z investicijo SK50, pa ABC pospeševalnik in Zavarovalnica Trigav, ki sta prav tako investirala v podjetje. NERVteh je sicer prejemnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj, prebilo se je tudi med redke kandidate, ki so s svojimi projekti prepričali ocenjevalce razpisnih vlog v okviru raziskovalnega programa EU Obzorje 2020, poleg tega pa jih je Evropska komisija za njihov projekt Immerdrive že dvakrat nagradila s pečatom odličnosti.
 

Pomen podpore v zgodnjih fazah razvoja

”Veseli smo, da smo ekipo NERVteh lahko podprli že na začetku njihove poti, saj so njihovi uspehi in prepoznavnost v globalni avtomobilski industriji izjemen vzor za celoten slovenski start-up ekosistem. Hkrati pa so tudi potrditev pomena naših produktov, ki zagotavljajo semensko financiranje start-upov v najbolj ranljivih fazah njihovega razvoja,” je ob tej priložnosti dejala direktorica Slovenskega podjetniškega sklada Maja Tomanič Vidovič.


---
 

Kontaktni osebi za več informacij

Kristina Stojmenova
kristina.stojmenova@nerv-teh.com
NERVteh

Stanislava Vabšek
stanislava.vabsek@startup.si
Iniciativa Start:up Slovenija
 
 

##ENovice##


 
 
Značke
NERVteh Investicija SK50
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.