Women in Tech and STEM

15. februar 2023 Ob 14.00
Datum in ura
Sreda, 15. februar 2023
14.00 - 16.00 CEST
Lokacija

Tovarna podjemov

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6,

2000 Maribor

Na prvem letošnjem meetup mariborske tehnološke skupnosti bomo gostili Dr. Aubrey Paris, svetovalko za inovacije, podnebne spremembe in spol na ameriškem ministrstvu za zunanje zadeve.
 

PRIJAVA

Namen meetupa je zbrati tehnološko skupnost ter v pogovoru z Aubrey odpreti pomembne teme za napredek naše tehnološke skupnosti, kot so:

  • priložnosti za razvoj tehnične skupnosti povezane z povečanjem raznolikosti njenih predstavnikov,
  • ključni izzivi, ki jih pri prepoznate pri razvoju tehnološkega ekosistema in možne rešitve,
  • dobre prakse vključevanja povečanja raznolikosti predstavnikov v ekosistemu s poudarkom na povečani zastopanosti žensk.

Zakaj prav ta tematika?

Ženske v tehnologiji igrajo pomembno vlogo. So nepogrešljiv element pri promoviranju raznolikosti, zapolnjevanju vrzeli v znanjih in kompetencah ter spodbujanju gospodarskega razvoja. Njihove edinstvene perspektive in ideje pomagajo izboljšati splošno kakovost izdelkov in storitev, hkrati pa povečevanje raznolikosti v tehnološki industriji lahko pomaga zapolniti vrzeli v znanjih in kompetencah. Obenem so raziskave pokazale, da imajo podjetja z večjo pestrostjo zaposlitvene strukture tudi tendenco za boljše poslovne rezultate.

 

Kdo je vabljen v debato?

Na meetup ste vabljene predstavnice naše tehnološke skupnosti, ki želite prispevati k napredku in boljši prihodnosti, se želite povezovati z enako mislečimi ter iskati možnosti in ideje kako še izboljšati naš ekosistem. Seveda vabljeni tudi moški predstavniki naše tehnološke skupnosti.

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

 

Program

14:00 – 16:00 Women in Tech and STEM
 

PRIJAVA

 

Kdo je Dr. Aubrey Paris?

Dr. Aubrey Paris je politična svetovalka za spol, podnebne spremembe in inovacije v uradu sekretarja za globalna ženska vprašanja (S/GWI) na ministrstvu za zunanje zadeve ZDA, kjer vodi prizadevanja politike in javne diplomacije v zvezi s povezavo med spoloma in spremembah podnebja. Kot del svojega portfelja je sprožila pobudo Innovation Station, da bi povečala vpliv inovatork in deklet, ki razvijajo prevedljive rešitve za izzive, povezane s podnebjem, hkrati pa vzpostavljajo podnacionalne povezave med domačimi in mednarodnimi skupnostmi. Pobuda vključuje razvoj mednarodne mreže, serije virtualnih dogodkov, četrtletno glasilo in tedenski podcast.

 

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropje.

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.