Šola za vlagatelje: Vloga poslovnega angela po investiciji v startupu

27. januar 2021 Ob 15.00
Online dogodek
Datum in ura
Sreda, 27. januar 2021
15.00 - 17.00 CEST
Lokacija
Online dogodek

Potencialni in obstoječi investitorji, pridružite se nam v Šoli za vlagatelje, kjer bo tokrat gost Branko Drobnak, ustanovitelj in predsednik Poslovnih angelov Slovenije.

 

Spregovoril bo o vlogi poslovnega angela po investiciji v startup:

  • Ko startup dobi denar, če nima plana -> trošenje podivja. Imeti morajo pravila za trošenje.
  • Sprememba procesov poslovanja, ki morajo biti popisani.
  • Planiranje / kvartalno / mesečno / tedensko. CRM, likvidacija in avtorizacija, odprtost, načelnost, transparentnost.
  • Pogovori o primerih: Cleanshelf, Eurosender, Blub blub, Mali junaki.

 

Branko Drobnak je ustanovitelj in predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije, ki ga je ustanovil leta 2007 in ki povezuje slovenske startupe z investitorji. Širši javnosti je znan tudi kot ustanovitelj in direktor borznoposredniške hiše Poteza, ki jo je ustanovil leta 1992, ko je bil vlagateljski trg pri nas še v povojih. Sedaj je aktiven v podjetju Arima, kjer se ukvarja z investicijskim bančništvom. Kot svetovalec svetuje večim podjetjem, ter je aktivno vključen v svetovalni odbor podjetja Acies Bio.

 

Kot poslovni angel aktivno svetuje mladim podjetnikom in investira v startupe, kot posameznik ali pa v sodelovanju z drugimi poslovnimi angeli. Med njegovimi prejšnjimi investicijami so na primer podjetja kot so Acies Bio in Double Recall. V zadnjih letih pa je med drugim svetoval in svetuje podjetjem DS Meritve, Datainfo, SparkLPG, Redstart Instrumentation in GlobalCore.

 

Prijavi se in si zagotovi svoje mesto.

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.