Uvod v SQL in baze podatkov - 14 dnevni tečaj

13. julij 2015 Ob 17.00
Datum in ura
Ponedeljek, 13. julij 2015
17.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Vsaka spletna ali mobilna aplikacija - v bistvu vsak program, ki operira s podatki in jih shranjuje, potrebuje podatkovno bazo. Znanje načrtovanja podatkovnih baz je ena najpomembnejših veščin pri razvoju IT produktov. Na dvotedenskem SmartNinja tečaju, ki ga bo vodil izkušeni programerski maček Matej Ramuta, se boste naučili ravno to - kako narediti dober načrt podatkovne baze ter SQL stavke, ki bodo pomagali podatkovno bazo zgraditi.
 

Kaj se boste naučili?

 • Definirati ključne elemente nekega poslovnega procesa
 • Definirati tabele in podatke v njih
 • Narediti shemo podatkovne baze in povezave med tabelami
 • Načrtovati podatkovne baze na konceptualni ravni
 • Pisati SQL ukaze za upravljanje s podatkovnimi bazami


Skozi tečaj bo udeleženec oz. udeleženka naredil/a načrte za 10 različnih podatkovnih baz ter jih zgradil/a z SQL stavki. Skozi te primere bodo udeleženci dobro natrenirali pravilno načrtovanje baz, ter tako pridobljeno znanje lahko takoj uporabili v različnih IT projektih.

Vsak udeleženec pa bo po tečaju (po želji) prišel v našo bazo tečajnikov, kjer IT podjetja iščejo nove kadre.
 

Termini in lekcije

Tečaj bo potekal dva tedna, med 13. in 24. julijem. Vsak teden bodo po tri srečanja (ponedeljek, sreda in petek) med 17:00 in 18:30 uro.

 • Uvodna lekcija (prvi SQL stavki in prvi načrt podatkovne baze)
 • Povezave med bazami (One-to-Many, Many-to-Many)
 • Načrtovanje podatkovnih baz, 1. del (preproste baze)
 • Načrtovanje podatkovnih baz, 2. del (kompleksnejše baze)
 • Kreiranje baz in vstavljanje podatkov z SQL ukazi
 • Zaključna lekcija in usmeritev za naprej

Predznanja

Zahtevano ni nobeno predznanje, saj je tečaj namenjen popolnim začetnikom pri uporabi podatkovnih baz. Seveda pa je koristen tudi za tiste, ki ste se s podatkovnimi bazami že srečali, pa čutite, da vaše znanje načrtovanja baz ni dovolj trdno in bi ga radi utrdili.
 

Kaj potrebujem s seboj

Vsak udeleženec potrebuje prenosni računalnik ter polnilec zanj. V kolikor prenosnega računalnika nimaš, to napiši v prijavi, in ti bomo pomagali dobiti začasni prenosnik.
 

Cena

Polna cena tečaja je 299,00 EUR. Če se prijaviš do 26. junija, lahko dobiš tečaj po znižani ceni 149,00 EUR. Do 2. julija je znižana cena 169,00 EUR in do 10. julija 199,00 EUR. Po tem datumu velja polna cena.
 

Morebitna zaposlitev po tečaju

Vsak tečajnik (ki to želi), bo po končanem tečaju zapisan v našo zaposlovalno bazo, do katere imajo dostop slovenska IT podjetja, ki iščejo nove sodelavce. Poleg znanja, so tako tečaji SmartNinja tudi odlična priložnost za IT zaposlitev!

Ne oklevaj, prijavi se čim prej!

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.