Startup trening za prijavo na razpis P2 Nova Gorica PTP

20. marec 2024 Ob 9.00
Mednarodni prehod 6, Nova Gorica
Datum in ura
Sreda, 20. marec 2024
9.00 - 17.00 CEST
Lokacija
Mednarodni prehod 6, Nova Gorica

 

Ključne informacije za v koledar

KDAJ? 20. 3. 2024 od 09:00 - 17:00

KJE? Primorski tehnološki park, Mednarodni prehod 6, Vrtojba 5290 Šempeter pri Gorici 

IZVAJALEC: Primorski tehnološki park

 

PRIJAVA

 

Program

08:30 Registracija, prihod udeležencev in pozdrav izvajalca treninga

 

09:00 - 10:00 Predstavitev razpisa

 

Podrobna predstavitev javnega razpisa P2 in postopka oddaje vlog, s posebnim poudarkom na vsebinskih razlikah med javnim razpisom P2 2024 in javnimi razpisi P2 iz prejšnjih let

 

Kratka predstavitev drugih spodbud Sklada in širšega ekosistema za inovativna zagonska podjetja

 

10:00 - 10:15 Odmor za osvežitev

 

10:15 - 12:15 Vsebinska obrazložitev in napotki za izpolnjevanje prijavnice

 

Predstavitve in praktične vaje s področja razvoja inovativne poslovne ideje, s poudarkom na vključevanju trajnostnih vidikov, izgradnje poslovnega modela z uporabo orodja kanvas poslovnega modela ('business model canvas'), priprave kratke predstavitve ('pitch') v video formatu, ustanovitve podjetja in ključnih kazalnikov uspešnosti poslovanja.

 

12:15 - 13:00 Odmor za kosilo

 

13:00 - 15:00 Pitch inovativnih idej udeležencev/projektov

 

Kratke (90s) predstavitve oz. pitch-i inovativnih poslovnih idej udeležencev. Na Pitche bodo povabljeni relevantni deležniki inovativnega zagonskega ekosistema, to so uveljavljena start-up podjetja, investitorji, start-up mentorji, ekspertni svetovalci, z namenom zagotoviti povratno informacijo in podati predloge za izboljšanje. Pitch vašega projekta je pogoj za izdajo potrdila o udeležbi (obrazec 6 razpisne dokumentacije).

 

15:00 - 15:15 Odmor za osvežitev

 

15:15 - 18:15 Individualna 10 minutna svetovanja

 

Vsakemu udeležencu/projektu bomo na podlagi slišanega pitcha zagotovili kratka (največ 10 min) individualna svetovanja glede izvedljivosti in nadgradnje inovativne poslovne ideje.

 

PRIJAVA

 

 

Rok za prijavo

Prijave bodo odprte do 13. marca do 14.00 ure. Po tem roku prijava na trening več ne bo mogoča.

 

 

Obveščanje o lokaciji izvedbe

Potrditev o razvrstitvi na lokacijo prejmete na svoj elektronski naslov v najkasneje v ponedeljek 15. marca. Prijave, ki ne bodo izbrane za primarno izbrano lokacijo bodo na elektronski naslov 15. marca prejele tudi prijavnico za lokacije z razpoložljivimi kapacitetami, na katere bo prijava potekala po principu “prvi pride, prvi melje".

 

 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije v zvezi z izvedbo treninga v Primorskem tehnološkem parku pišite na mitja.mikuz@primorski-tp.si.

 

Za dodatne informacije v zvezi s pogoji razpisa in prijavo na razpis pišite na info@podjetniskisklad.si.

 

 

Mentorji, ki bodo izvajali trening

 

Image 1

Kdo je Tina Koler?

Tina Koler iz Primorskega tehnološkega parka je izkušena podjetniška svetovalka in mentorica. Je strokovnjakinja na področju poslovnega in pravnega svetovanja, s poudarkom na izboljšanju konkurenčnosti podjetij, poslovnih modelov, marketingu in varstva osebnih podatkov, kjer s pridom uporablja svoje poznavanje prava, saj je univerzitetna diplomirana pravnica. Med drugim je doktorska študentka na Fakulteti za management. Je tudi ustanoviteljica podjetij Creatico ter Amaru, kjer se osredotoča na EU projekte, usposabljanja in delavnice ter pravno in poslovno svetovanje, oblikovanje strategij in izdelavo študij. Tina je že sodelovala pri uspešnih prijavah podjetnikov na razpis P2. Na dogodku nas bo vodila skozi prijavo z osnovami business canvasa in pitcha.

 

Image 2

Kdo je Katja Pregelj?

Katja Pregelj iz Primorskega tehnološkega parka se odlikuje v vodenju mednarodnih (evropskih) projektov in strategijah za spodbujanje rasti start-upov na Goriškem. Njeno delo z razpisi iz programov EU (Interreg, Erasmus+, Norveški finančni mehanizem in drugo) ter spretnost v gradnji partnerstev znatno prispevata k podpori lokalnih podjetij. Z bogatimi izkušnjami v upravljanju EU razpisov Katja start-upom omogoča dostop do znanja in povezav, ki vodijo do rasti podjetja. Na prihajajočem dogodku bo podrobneje predstavila specifike razpisa P2.

 

Image 3

Kdo je Marjana Simčič Humar?

Marjana Simčič Humar, panelistka na našem dogodku v primorski regiji, svojo osebnost in karierno pot pripisuje življenju na stičišču med Slovenijo in Italijo. Je vodja marketinga v Primorskem tehnološkem parku, kjer organizira startup dogodke s področja digitalnega marketinga, razvoja poslovnih modelov in mreženja ter sodeluje pri aktivnostih PTP inkubatorja in promovira njegove dejavnosti. Marjana je študirala mednarodne odnose, karierno pa se posveča tudi upravljanju blagovnih znamk, novinarstvu in odnosom z javnostmi. Njen fokus je podpora ambicioznim podjetnikom v Goriški regiji.

 

Image 4

Kdo je Tjaša Jazbec Scherc?

Tjaša Jazbec je, soustanoviteljica, solastnica in COO v startupu Scherz. Podjetje se osredotoča na proizvodnjo in distribucijo visokokakovostnih liofiliziranih posipov brez dodatkov in konzervansov. V njihovi ponudbi kmalu prihajajo so tudi inovativne mešanice čilijev, združene z nagrajenimi ekstra deviškimi oljčnimi olji, kar odraža njihovo zavezanost k inovacijam in kakovosti. Scherz je bil prejemnik sredstev P2, pri čemer je Tjaša igrala ključno vlogo pri pridobivanju teh sredstev. Znana je po svoji pripravljenosti deliti znanje in izkušnje z drugimi podjetniki v inkubatorju, kjer je bila nepogrešljiva pri nudenju pomoči in svetovanju pri pripravi vloge za P2. Poleg svojega dela v podjetju Scherz je Tjaša tudi mentorica na tekmovanju POPRI, kjer mladi talenti razvijajo svoje ideje v konkretne poslovne modele. Na prihajajočem eventu bo Tjaša delila svoje izkušnje glede pitchev udeležencev. Njena znanja in izkušnje v startup ekosistemu, skupaj z osebnim pristopom k mentorstvu, bodo nedvomno dragocen prispevek k dogodku.

 

 

O Primorskem tehnološkem parku

Primorski tehnološki park podjetnikom omogoča rast in razvoj. Njihova ekipa se posveča celostni obravnavi podjetnikov v različnih razvojnih fazah, vključno z mentorstvom, ekspertnim svetovanjem, delavnicami na temo najnovejših podjetniških praks, ter ustvarja priložnosti za mreženje med podjetniki, investitorji in drugimi pomembnimi akterji. Vse te storitve so za podjetnike brezplačne, ker PTP vire zanje poišče na evropskih in nacionalnih skladih ter na trgu. Poudarek je na gradnji dinamične, poštene in sodelovalne podjetniške skupnosti, ki temelji na inovativnosti in vzajemnosti. Prepričani so, da vračanje v skupnost prispeva k bogatenju družbe.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.