Startup trening za prijavo na razpis P2 Maribor TP

20. marec 2024 Ob 9.00
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor
Datum in ura
Sreda, 20. marec 2024
9.00 - 17.00 CEST

 

Ključne informacije za v koledar

KDAJ? 20. 3. 2024 od 09:00 - 17:00 

KJE? Tovarna podjemov, ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropje 

IZVAJALEC: Tovarna podjemov/ Start:up Maribor

 

PRIJAVA

 

Program

08:30 Registracija, prihod udeležencev in pozdrav izvajalca treninga  

 

09:00 - 10:00 Predstavitev razpisa 

 

Podrobna predstavitev javnega razpisa P2 in postopka oddaje vlog, s posebnim poudarkom na vsebinskih razlikah med javnim razpisom P2 2024 in javnimi razpisi P2 iz prejšnjih let

 Urban Lapajne, Tovarna podjemov

 

Kratka predstavitev drugih spodbud Sklada in širšega ekosistema za inovativna zagonska podjetja

 Urban Lapajne, Tovarna podjemov

 mag. Nataša Vrhovec, Ministrstvo za visoko šolstvo znanost in inovacije

 

10:00 - 10:15 Odmor za osvežitev 

 

10:15 - 12:15 Vsebinska obrazložitev in napotki za izpolnjevanje prijavnice 

 

Predstavitve in praktične vaje s področja razvoja inovativne poslovne ideje, s poudarkom na vključevanju trajnostnih vidikov, izgradnje poslovnega modela z uporabo orodja kanvas poslovnega modela ('business model canvas'), priprave kratke predstavitve ('pitch') v video formatu,  ustanovitve podjetja in ključnih kazalnikov uspešnosti poslovanja. 

 Matej Rus, Tovarna podjemov

 

12:15 - 13:00 Odmor za kosilo 

 

13:00 - 15:00 Pitch inovativnih idej udeležencev/projektov 

 

Kratke (90s) predstavitve oz. pitch-i inovativnih poslovnih idej udeležencev. Na Pitche bodo povabljeni relevantni deležniki inovativnega zagonskega ekosistema, to so uveljavljena start-up podjetja, investitorji, start-up mentorji, ekspertni svetovalci, z namenom zagotoviti povratno informacijo in podati predloge za izboljšanje. Pitch vašega projekta je pogoj za izdajo potrdila o udeležbi (obrazec 6 razpisne dokumentacije). 

 Urban Lapajne, Tovarna podjemov

 

15:00 - 15:15 Odmor za osvežitev 

 

15:15 - 18:15 Individualna 10 minutna svetovanja


Vsakemu udeležencu/projektu bomo na podlagi slišanega pitcha zagotovili kratka (največ 10 min) individualna svetovanja glede izvodljivosti in nadgradnje inovativne poslovne ideje.

 

PRIJAVA

 

 

 

Rok za prijavo

Prijave bodo odprte do 13. marca do 14.00 ure. Po tem roku prijava na trening več ne bo mogoča.

 

 

Obveščanje o lokaciji izvedbe

Potrditev o razvrstitvi na lokacijo prejmete na svoj elektronski naslov v najkasneje v ponedeljek 15. marca. Prijave, ki ne bodo izbrane za primarno izbrano lokacijo bodo na elektronski naslov 15. marca prejele tudi prijavnico za lokacije z razpoložljivimi kapacitetami, na katere bo prijava potekala po principu “prvi pride, prvi melje".

 

 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije v zvezi z izvedbo treninga na Tovarni podjemov pišite na natasa.rus@tovarnapodjemov.org.

 

Za dodatne informacije v zvezi s pogoji razpisa in prijavo na razpis pišite na info@podjetniskisklad.si.

 

 

Mentorji, ki bodo izvajali trening

 

Image 1

Kdo je Matej Rus?

Matej Rus je vse od njenega nastanka soustanovitelj in direktor Tovarne podjemov. Je startup mentor, katerega poslanstvo je podpora regionalnim startup in scaleup podjetjem. Navdušenje nad strateškim načrtovanjem, oblikovanjem drznih vizij in razvojem inovacij ga žene, da pomaga podjetnikom preoblikovati njihova podjetja in graditi nove startupe. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju podjetniškega razmišljanja in inovacijskih metod, sodeluje z ambicioznimi podjetniki in podjetji za pozitiven prispevek k razvoju družbe ter si prizadeva za nadaljnji razvoj slovenskega in regionalnega startup ekosistema. Predvsem z ustvarjanjem več priložnosti za podjetnike in podjetja iz Slovenije in CEE regije. Poleg aktivnosti v Tovarni podjemov svoje znanje in izkušnje deli s študenti kot višji predavatelj podjetništva na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

 

Image 2

Kdo je Urban Lapajne?

Urban je strokovnjak za oblikovanje programov za startup in scaleup podjetja, svetovalec in povezovalec v startup ekosistemu, z več kot 18 leti izkušenj. Njegova strast je oblikovanje in izvajanje pospeševalnih programov za zgodnje in semenske faze, ki omogočajo učinkovito ustanavljanje podjetij ter testiranje in validacijo trga. Je programski direktor najvplivnejšega startup in tehnološkega dogodka v regiji – Podim. Veliko časa posveti svetovanju startupom in korporacijam. S svojo široko domačo in mednarodno mrežo je tudi vrhunski povezovalec.

 

Image 3

Kdo je Nataša Rus?

Nataša je izkušena vodja procesov in organizacije dela ter marketinška svetovalka z več kot 18 leti delovnih izkušenj. Uspešno organizira delo in procese v univerzitetnem podjetniškem inkubatorju z več kot 150 dogodki na leto in več kot 1.000 opravljenimi mentorskimi urami startup podjetjem in podjetniškim skupinam. Ima organizacijske supermoči, ki ji omogočajo brezhibno izvedbo velikih in malih projektov brez zamujanja rokov. Je marketinška strokovnjakinja s poglobljenim razumevanjem digitalnih kanalov ter sposobnostjo oblikovanja in izvedbe učinkovitih marketinških kampanj, ki dosegajo in presegajo zastavljene cilje. Je dobra poznavalka razpisa P2 in ‘sokolje oko’ za morebitne nedoslednosti pri pripravi razpisne dokumentacije. Je tudi vodja marketinga nacionalne platforme Start:up Slovenija in mednarodne podjetniške konference Podim.

 

 

O Tovarni podjemov

V dobrih 20 letih so pomagali že mnogim podjetnikom, ki so uspeli na razpisu P2. V zadnjih letih so uspešno pomagali pri pripravah na razpis P2 številnim startup podjetjem. V povprečju je letno 10 podjetij, koristilo pomoč Tovarne podjemov in na razpisu tudi uspešno pridobilo nepovratna sredstva.

 

Z razlogom so eden vodilnih spodbujevalcev tako slovenskega kot tudi regionalnega startup ekosistema. Kot univerzitetni podjetniški inkubator letno v fazi razvoja inovativne ideje podprejo 15 podjetniških skupin, v fazi inkubacije pa vsaj 10 tistih inovativnih startupov, ki so že vstopili na trg in so tam tudi uspešno aktivni. Vsako leto nudijo oporo tudi trem do petim hitro rastočim scaleup podjetjem. Tovarna podjemov je tudi močno vpeta in cenjena organizacija v mednarodnem okolju. Največjo prepoznavnost v tujini dosega z mednarodno podjetniško konference Podim, kjer se vsako leto zbere 1.000 udeležencev iz celega sveta. Uspešno svetuje inovacijskim oddelkom uveljavljenih slovenskih podjetij, med njimi tudi Zavarovalnici Sava in Elanu. So nosilec nacianalne platforme slovenskega startup ekosistem Start:up Slovenija.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.