Startup trening za prijavo na razpis P2 Ljubljana LUI

26. marec 2024 Ob 10.00
Vojkova cesta 63, Ljubljana
Datum in ura
Torek, 26. marec 2024
10.00 - 19.00 CEST
Lokacija
Vojkova cesta 63, Ljubljana

 

Ključne informacije za v koledar

KDAJ? 26. 03. 2024 od 10:00 - 18:00

KJE? LUI, Vojkova cesta 63, 1000 Ljubljana, 2. nadstropje

IZVAJALEC: LUI Ljubljanski univerzitetni inkubator

 

PRIJAVA

 

Program

09:30 Registracija, prihod udeležencev in pozdrav izvajalca treninga

 

10:00 - 11:00 Predstavitev razpisa

 

Podrobna predstavitev javnega razpisa P2 in postopka oddaje vlog, s posebnim poudarkom na vsebinskih razlikah med javnim razpisom P2 2024 in javnimi razpisi P2 iz prejšnjih let

 

Kratka predstavitev drugih spodbud Sklada in širšega ekosistema za inovativna zagonska podjetja

 

11:00 - 11:15 Odmor za osvežitev

 

11:15 - 13:15 Vsebinska obrazložitev in napotki za izpolnjevanje prijavnice

 

Predstavitve in praktične vaje s področja razvoja inovativne poslovne ideje, s poudarkom na vključevanju trajnostnih vidikov, izgradnje poslovnega modela z uporabo orodja kanvas poslovnega modela ('business model canvas'), priprave kratke predstavitve ('pitch') v video formatu, ustanovitve podjetja in ključnih kazalnikov uspešnosti poslovanja.

 

13:15 - 14:00 Odmor za kosilo

 

14:00 - 16:00 Pitch inovativnih idej udeležencev/projektov

 

Kratke (90s) predstavitve oz. pitch-i inovativnih poslovnih idej udeležencev. Na Pitche bodo povabljeni relevantni deležniki inovativnega zagonskega ekosistema, to so uveljavljena start-up podjetja, investitorji, start-up mentorji, ekspertni svetovalci, z namenom zagotoviti povratno informacijo in podati predloge za izboljšanje. Pitch vašega projekta je pogoj za izdajo potrdila o udeležbi (obrazec 6 razpisne dokumentacije).

 

16:00 - 16:15 Odmor za osvežitev

 

16:15 - 19:00 Individualna 10 minutna svetovanja

 

Vsakemu udeležencu/projektu bomo na podlagi slišanega pitcha zagotovili kratka (največ 10 min) individualna svetovanja glede izvedljivosti in nadgradnje inovativne poslovne ideje.

 

PRIJAVA

 

 

Rok za prijavo

Prijave bodo odprte do 13. marca do 14.00 ure. Po tem roku prijava na trening več ne bo mogoča.

 

 

Obveščanje o lokaciji izvedbe

Potrditev o razvrstitvi na lokacijo prejmete na svoj elektronski naslov v najkasneje v ponedeljek 15. marca. Prijave, ki ne bodo izbrane za primarno izbrano lokacijo bodo na elektronski naslov 15. marca prejele tudi prijavnico za lokacije z razpoložljivimi kapacitetami, na katere bo prijava potekala po principu “prvi pride, prvi melje".

 

 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije v zvezi z izvedbo treninga na LUI pišite na blaz.mandeljc@lui.uni-lj.si.

 

Za dodatne informacije v zvezi s pogoji razpisa in prijavo na razpis pišite na info@podjetniskisklad.si.

 

 

Mentorji, ki bodo izvajali trening

 

Image 1

Kdo je Rok Colarič?

Rok Colarič je ustanovitelj podjetja, ki je na globalni trg lansiral Sleepy Bottle, napravo za pripravo svežega adaptiranega mleka za otroke v nekaj sekundah. Ima izkušnje na področju raziskave trgov, izdelave in izvedbe predstavitev ter pogajanj s potencialnimi partnerji in strankami. Zna oceniti tržni potencial projektov, snovati inovativne projekte oziroma produkte in prototipirati, pripraviti finančne projekcije. Na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju pa svoje znanje in izkušnje, tako iz startup sveta kot iz sveta večjih podjetij, rad deli z zagonskimi podjetji, ki se ukvarjajo s fizičnimi produkti.

 

Image 2

Kdo je Jakob Gajšek?

Jakob je eden od ustanovnih članov ABC Acceleratorja in velja za poznavalca startup sveta. Septembra 2018 pa je bil imenovan na mesto direktorja Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja. Je predan gradnji startup ekosistema, išče ljudi z idejami, jih izobražuje in jih povezuje z že uveljavljenimi podjetniki. Startupom v semenski fazi lahko med drugim pomaga z izgradnjo in optimizacijo poslovne strategije, svetuje pri investicijah in prodajah podjetij ter pomaga pri razvoju poslovanja. V svojem prostem času rad prebere kakšno dobro knjigo, obišče umetniško galerijo ali pa osvoji kakšnega od vrhov naših hribov. Če le gre, se v službo vozi s kolesom, vsekakor pa (skoraj) vedno oblečen v fin škotski karo.

 

Image 3

Kdo je Primož Kunaver?

Primož Kunaver je lastnik in direktor podjetja Primum, ki se ukvarja z razvojem globalnih tehnoloških rešitev na področju aerodinamike. Je stalni zunanji sodelavec Inštituta Jožef Stefan na področju inovacij in prenosa tehnologij v gospodarstvo ter glavni zunanji ocenjevalec in mentor podjetniških idej na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju (LUI). Delovne izkušnje si je nabiral tudi kot direktor projektov v podjetju ITEO Management Consulting, kot sodelavec za marketing v Avtomontaži in kot projektant v podjetju Seaway. Kot podjetniški mentor je svetoval že večim podjetjem, med njimi so na primer myCol, Haze instruments, Plasmadis, RGA in Wintech.

 

 

 

O LUI

Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), ustanovljen leta 2004 s strani Univerze v Ljubljani, predstavlja ključni steber v ekosistemu zagonskih podjetij v Sloveniji. Njegova osnovna naloga je podpora razvoju in rasti inovativnih zagonskih podjetij z visokim potencialom rasti, ne glede na industrijsko področje. Posebno pozornost namenja podjetjem s področja "deeptech-a", zdravstvene nege, umetne inteligence ipd. LUI zagotavlja celovito podporo zagonskim podjetjem od začetnih faz razvoja, pomaga pri povezovanju z investitorji in ponuja različne programe usposabljanja, svetovanja in mentorstva. LUI je postal prepoznaven zaradi svojih uspehov, saj so podprta podjetja v zadnjih petih letih zbrala več kot 15 milijonov evrov financiranja, vključno s kapitalom tveganja in subvencijami.

 

Poleg tega se LUI uvršča med vodilne inkubatorje v Srednji in Vzhodni Evropi ter je član Deep Tech Alliance, kar zagotavlja mednarodno sodelovanje in izmenjavo znanj z drugimi priznanimi institucijami, kot so Tehniška univerza v Münchnu, Tehnična univerza Danske in ETH Zürich. LUI aktivno sodeluje tudi pri več evropskih projektih in je RIS Hub za EIT Health v Sloveniji. Z ekipo devetih članov LUI trenutno podpira več kot 60 zagonskih podjetij, kar potrjuje njegovo zavezanost k spodbujanju podjetniškega duha in inovacij v regiji.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.