Startup trening za prijavo na razpis na P2 Novo mesto PIP

21. marec 2024 Ob 10.00
Podbreznik 15, 8000 Novo mesto
Datum in ura
Četrtek, 21. marec 2024
10.00 - 18.00 CEST
Lokacija
Podbreznik 15, 8000 Novo mesto

 

Ključne informacije za v koledar

KDAJ? 21. 3. 2024 od 10:00 - 18:00

KJE? Razvojni center Novo mesto d.o.o., Podbreznik 15, Novo mesto, Prostor: K01

IZVAJALEC: Razvojni center Novo mesto d.o.o.

 

PRIJAVA

 

Program

10:00 Registracija, prihod udeležencev in pozdrav izvajalca treninga

 

10:30 - 11:30 Predstavitev razpisa

 

Podrobna predstavitev javnega razpisa P2 in postopka oddaje vlog, s posebnim poudarkom na vsebinskih razlikah med javnim razpisom P2 2024 in javnimi razpisi P2 iz prejšnjih let

 

Kratka predstavitev drugih spodbud Sklada in širšega ekosistema za inovativna zagonska podjetja

 

11:30 - 11:45 Odmor za osvežitev

 

11:45 - 13:45 Vsebinska obrazložitev in napotki za izpolnjevanje prijavnice

 

Predstavitve in praktične vaje s področja razvoja inovativne poslovne ideje, s poudarkom na vključevanju trajnostnih vidikov, izgradnje poslovnega modela z uporabo orodja kanvas poslovnega modela ('business model canvas'), priprave kratke predstavitve ('pitch') v video formatu, ustanovitve podjetja in ključnih kazalnikov uspešnosti poslovanja.

 

13:45 - 14:30 Odmor za kosilo

 

14:30 - 16:30 Pitch inovativnih idej udeležencev/projektov

 

Kratke (90s) predstavitve oz. pitch-i inovativnih poslovnih idej udeležencev. Na Pitche bodo povabljeni relevantni deležniki inovativnega zagonskega ekosistema, to so uveljavljena start-up podjetja, investitorji, start-up mentorji, ekspertni svetovalci, z namenom zagotoviti povratno informacijo in podati predloge za izboljšanje. Pitch vašega projekta je pogoj za izdajo potrdila o udeležbi (obrazec 6 razpisne dokumentacije).

 

16:30 - 16:45 Odmor za osvežitev

 

16:45 - 18:45 Individualna 10 minutna svetovanja

 

Vsakemu udeležencu/projektu bomo na podlagi slišanega pitcha zagotovili kratka (največ 10 min) individualna svetovanja glede izvedljivosti in nadgradnje inovativne poslovne ideje.

 

PRIJAVA

 

 

Rok za prijavo

Prijave bodo odprte do 13. marca do 14.00 ure. Po tem roku prijava na trening več ne bo mogoča.

 

 

Obveščanje o lokaciji izvedbe

Potrditev o razvrstitvi na lokacijo prejmete na svoj elektronski naslov v najkasneje v ponedeljek 15. marca. Prijave, ki ne bodo izbrane za primarno izbrano lokacijo bodo na elektronski naslov 15. marca prejele tudi prijavnico za lokacije z razpoložljivimi kapacitetami, na katere bo prijava potekala po principu “prvi pride, prvi melje".

 

 

Dodatne informacije

Za dodatne informacije v zvezi z izvedbo treninga na PIP pišite na marko.vukobrat@rc-nm.si.

 

Za dodatne informacije v zvezi s pogoji razpisa in prijavo na razpis pišite na info@podjetniskisklad.si.

 

 

Mentorji, ki bodo izvajali trening

 

Image 1

Kdo je Marko Vukobrat?

Podjetniški mentor in vodja programa Business Gladiator z bogatimi izkušnjami iz gospodarstva na področju upravljanja gospodarskih družb, financ in digitalizacije. Svoje delo posveča razširljivim poslovnim modelom, ki podjetjem omogočajo eksponentno rast ter pripravam podjetij na različne oblike financiranja njihovega dela. Vsako leto organizira podjetniški program, ki startup okolje predstavi in približa širši množici ter navdušuje nove podjetnike in podjetnice.

 

Image 2

Kdo je Simon Jeraj?

Vodja projektov, ki že več kot 10 let vodi inkubator, kjer se dnevno srečuje s startup podjetji in jim pomaga pri razvoju. Letno sodeluje pri organizaciji vsaj 25 večjih dogodkov na področju podjetništva. Ukvarja se z izobraževanjem in mentoriranjem ekip na podjetniški poti, predvsem na področju poslovnega modeliranja in poslovnih načrtov ter pri prijavah na razpise za različne oblike sofinanciranja razvoja podjetniških idej. V preteklosti je bil tudi svetovalec na VEM točki in ključni zaposleni na operaciji SIO-PIP.

 

Image 3

Kdo je Luka Mali?

Univerzitetni predavatelj in raziskovalec, vodja odprtega laboratorija MakerLab Univerze v Ljubljani in soustanovitelj podjetij Ulla, Sensedge, Entia, Lumu in Scoutee... Kot startup mentor je v zadnjih letih aktiven v Start:up Slovenija in Podjetniškem inkubatorju Podbreznik ter na Centru za kreativnost, kjer IoT podjetjem, kot sta Sensedge in Melon & Lime pomaga ter svetuje glede digitalnih tehnologij.

 

 

 

 

O Inkubatorju Podbreznik

Podjetniški inkubator Podbreznik (PIP) leži na obrobju Novega mesta, ki krasijo največji slovenski izvozniki. Gre za urejeno poslovno okolje, ki že več kot 10 let uspešno ustvarja številna prebojna in inovativna podjetja. Inkubator predstavlja pomembno središče na področju tehnološkega razvoja in robotike ter drugih tehnologij.

 

PIP omogoča poleg najema tudi dodano vrednost sobivanja inovativnih podjetij in zagnanih visoko izobraženih podjetnikov z bogatimi izkušnjami. Vrh ponudbe predstavlja kakovostna ekipa mentorjev z bogatimi izkušnjami, ki članom nudijo podporo, usposabljanja in izobraževanja na njihovi podjetniški poti ter organizirajo pomembne podjetniške dogodke za ohranjanje startup kulture v okolju.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.