Startup Sauna išče najobetavnejše podjetnike v regiji ... Danes ob 15h!

11. september 2014 Ob 15.00
Datum in ura
Četrtek, 11. september 2014
15.00 - 0.00 CEST
LokacijaUgledni podjetniški pospeševalnik severne in vzhodne Evrope Startup Sauna prihaja v Ljubljano! V sodelovanju z iniciativo išče najobetavnejša startup podjetja v regiji.

Izbrane ekipe se bodo srečale z mednarodno priznanimi mentorji in podjetniki, pridobile dragocene povratne informacije in priložnost za udeležbo v vrhunskem programu pospeševalnika. Startup Sauna je odprta za vsa podjetja z globalnim potencialom, vrhunsko ekipo in že izdelanim produktom oziroma prototipom. Mentorska komisija bo med vsemi prijavami izbrala najboljše ekipe in jih o udeležbi obvestila najmanj štiri dni pred dogodkom.
 

Prijave

Rok za prijave: 5. september 2014, do 23:59h.
Oddaj prijavo na: f6s.com
Točna lokacija: Tehnološki park 19, stavba B
Kontaktna oseba: Elvisa Basailović (elvisa.basailovic@tp-lj.si)
 

Okviren program:

15:00 – Uvod
15:30 – Startup pitch (3min/ekipo)
17:00 – Odmor
17:30 – 1na1 mentoriranje
19:30 – Wrap-up

 

Mentorji


Juha
"Sumppi" Kaunisto je trenutno dizajn direktor v podjetju Conmio. Ima več kot 15 let izkušenj na področju gradnje internetnih podjetij z veliko izkušnjami iz prve roke – od poslovne strategije, trženja in uporabniške izkušnje do načrtovanja in implementacije. Pri coachingu je usmerjen predvsem v taktična vprašanja pri razvoju startupa, od zasnove koncepta storitve do dejanske uporabniške izkušnje.


Oskari Lehtonen je ”seed” investitor v finskem investicijskem podjetju KoppiCatch Oy. Živel in delal je v Silicijevi dolini, v Londonu in Singapurju. Oskari je ustanovil, svetoval, investiral, prodal ter deloval kot predsednik ali član uprave številnih različnih rastočih podjetij. Trenutno je predsednik uprave družbe Tabletkoulu.
 

Kristoffer Lawson je podjetnik z dolgoletnimi izkušnjami pri inoviranju proizvodov in tehnologij. Bil je ključni ustanovitelj banke Holvi, kjer je pomagal usmerjati vizijo pri gradnji ključnih tehnologij in razvijati prodajne kanale. Je tudi ustanovitelj največjega digitalnega umetniškega festivala v nordijskih državah, The Alternative Party. Sprošča se z vodenjem bloga Travelling Salesman, kjer natančno dokumentira svetovne startupe skozi njihove nore odprave. Je aktiven v hekerski skupnosti, posluša preveč avantgardne elektronske glasbe in vozi Caterham 7.
 

Startupi iz Saune pridobili skupaj 37 mio USD 

Startup Sauna podjetniški pospeševalnik pomaga obetavnim startup podjetjem uspešno prodreti na trg ali pridobiti naslednji krog financiranja. Njihovi mentorji so izbrani iz vrst najbolj nadarjenih serijskih podjetnikov, investitorjev in drugih strokovnjakov. Od leta 2010 je v programu pospeševalnika »diplomiralo« že 126 podjetij, ki so pridobila več kot 37 milijonov USD financiranja. Organizirali so več kot 90 mentorskih dogodkov po Evropi, kar omogoča njihovim mentorjem razumevanje potreb startupov v zgodnji fazi.
 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.