Startup Müsli: Od ideje do pacienta: Podjetniške priložnosti v zdravstvu

19. september 2023 Ob 18.00
Datum in ura
Torek, 19. september 2023
18.00 - 20.00 CEST
Lokacija

KID Kibla

Ulica kneza Koclja 9

2000 Maribor

Značke
Dogodek Medtech

Se kdaj sprašuješ, kako lahko umetna inteligenca preseže človeške zmožnosti pri diagnosticiranju bolezni? Te zanima, kako Internet stvari (IoT) povezuje zdravstvene podatke in omogoča spremljanje vitalnih znakov kar iz udobja doma? Si želiš zgraditi uspešno zdravstveno podjetje? Vse to in še več bomo raziskovali na dogodku "Od ideje do pacienta: podjetniške priložnosti v zdravstvu."

Na dogodku bomo gostil dva izjemna strokovnjaka, Uroša Tacarja iz podjetja TUKO in Jakoba Šušteriča iz podjetja MESI, ki je pred kratkim prejelo 18 milijonov investicije za nadaljnjo rast. Več o tem si lahko prebereš v zanivem intervjuju na povezavi. Oba imata obsežne izkušnje na področju podjetništva in medicinskih pripomočkov.

Skupaj bomo odkrivali prihodnost medicinskih naprav, razpravljali o najnovejših tehnoloških prebojih in raziskovali, kako bodo inovacije oblikovale prihodnost medicine in skrbi za naše zdravje. Ne zamudite te izjemne priložnosti, da se povežete z vrhunskimi strokovnjaki v panogi in soustvarjate prihodnost medicinskih pripomočkov.
 

PRIJAVA

 

Govorili bomo o naslednjih temah:

  • Kako ustvariti uspešno tehnološko podjetje na področju medicinskih diagnostičnih pripomočkov
  • Kako tehnološki napredek spreminja način diagnoze in zdravljenja
  • Kako Internet stvari (IoT) povezuje zdravstvene podatke in omogoča spremljanje vitalnih znakov?
  • Izzivi pri razvoju medicinskih pripomočkov
  • Regulacije in certificiranje medicinskih pripomočkov
  • Investiranje in prihodnost medicinskih tehnologij
  • Vloga umetne inteligence v zdravstvu in pri medicinskih pripomočkih

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki ste na začetku razvoja kakršnega koli medicinskega pripomočka ali pa že imate izkušnje z razvojem in iščete napredna znanja za večji uspeh. Prav tako vabljeni vsi, ki si želite pridobiti nova znanja in se učiti iz zgodb drugih podjetnikov ter se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

 

PRIJAVA

 

Kdo je Uroš Tacar?

Uroš Tacar deluje na področju medicinskih pripomočkov že od leta 1995. Je vodja razvoja pri proizvajalcu profesionalnih medicinskih pripomočkov več kot 15 let ter vodja kakovosti pri istem proizvajalcu več kot 12 let. Od leta 2011 je solastnik in direktor podjetja TUKO d.o.o., ki je specializirano za svetovanje na področju medicinskih pripomočkov in uvajanje sistemov vodenja kakovosti za proizvajalce medicinskih pripomočkov. 

Več o Urošu najdeš tukaj

 

Kdo je Jakob Šušterič?

Jakob Šušterič je leta 2010 skupaj s Tomom Krivcem in Matjažem Španom ustanovil visokotehnološko podjetje MESI, ki se je namenilo izboljšati diagnostiko zamašitev perifernih arterij. Tako so razvili avtomatsko diagnostično napravo MESI ABPI MD, kateri je sledila večja nadgradnja – MESI mTABLET, ki pomaga zdravnikom zgodaj odkrivati tudi druge bolezni. Prisotni so kar na 50 trgih, kjer danes ustvarijo več kot 90 odstotkov prihodkov.

Podjetje MESI pa je pred kratkim za nadaljnjo globalno rast od nemškega SHS Capitala prejelo 18 milijonsko investicijo. Več o investiciji in razvojni poti podjetja preberite v kratkem intervjuju z direktorjem in so-ustanoviteljem podjetja Mesi, Jakobomo Šušteričem.

Ali veš, da se je MESI leta 2011 potegoval za naziv Slovenski start:up leta? Njihove začetke si lahko pogledaš na povezavi.

Več informacij o Jakobu najdeš tukaj.


Pridružite se nam in spoznajte naše goste ter se z njimi povežite! 

 

Program

18:00 – 20:00 Startup Müsli: Od ideje do pacienta: podjetniške priložnosti v zdravstvu

 

Lokacija

KID Kibla, Ulica Kneza Koclja 9, 2000 Maribor.

 

PRIJAVA

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.


Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.