Startup Müsli: Kako lahko ChatGPT dvigne vašo produktivnost?

24. januar 2023 Ob 18.00
Datum in ura
Torek, 24. januar 2023
18.00 - 19.30 CEST
Lokacija

Klepetalni robot ChatGPT, ki so ga razvili v ameriškem OpenAI in je luč sveta zagledal lanskega novembra, je naravnost obnorel poslovni svet. Mejnik milijon uporabnikov je dosegel v rekordnih petih dneh, in prehitel vse tekmece (Netflix je za ta mejnik potreboval 3,5 leta, Facebook 10 mesecev, Instagram 2,5 meseca). Podjetje, v katerega so skupaj več kot milijardo investirali renomirani investitorji kot so Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Microsoft in drugi, je v kratkem postalo kandidat, da postane najvrednješe startup podjetje.
 

PRIJAVA

 

Če ste zadnja dva meseca prespali, in se sprašujete, zakaj takšno navdušenje, vam predstavljamo pet primerov kako vam lahko ChatGPT pomaga pri vašem delu:

  1. Če ste marketingar, vam po vaših navodilih napiše tekste kot so oglasi, prodajna pisma, govori, blogi in ipd.
  2. Če ste finančnik, in se vam zatakne v Excelu pri formuli, vam kot odgovor na vaš izziv razvija formulo, ki jo enostavno vstavite v program;
  3. Če ste programer, vam v obliki programske kode nakaže rešitve izziva, ki ga imate;
  4. Če ste kuhar, vam iz sestavin, ki jih imate v hladilniku predlaga in sestavi recepte;
  5. Če trgujete z delnicami, vam izdela naložbeno strategijo.

Zakaj ne smete zamuditi pogovora?

Zgoraj je prikazanih le nekaj uporabnih rešitev, ki jih z navdušenjem uporabljajo milijoni različnih uporabnikov po vsem svetu. Če želite na poljuden način razumeti, kaj v resnici je to uporabno orodje, kako vam lahko pomaga, kje so omejitve in predvsem, kako bo krojilo našo prihodnost, vas vabimo na klepet s strokovnjaki.

Govorili bomo o:

  1. Kaj je ChatGPT in kako deluje?
  2. Kakšne so prednosti in tudi kakšne so njegove omejitve?
  3. Kako ga uporabiti pri svojem delu?
  4. Kako ga uporabiti za izdelavo naprednih storitev?
  5. Kako bo ChatGPT in podobna orodja, spremenil način našega dela.

Pogovor bo poljuden, zato ste vabljeni vsi, ki želite biti na tekočem s tehnološkimi novostmi, izboljšati produktivnost ekipe in podjetja ter dobiti celovit uvid v prihodnost tehnologij in rešitev umetne inteligence.


Kdo bo sodeloval v pogovoru?

Blaž Škrlj, Outbrain
Blaž Škrlj je doktoriral iz računalništva na Mednarodni Podiplomski Šoli Jožefa Stefana, kjer se je ukvarjal z učinkovitim nevro-simbolnim strojnim učenjem - je aktiven raziskovalec na področju učenja reprezentacij ter avtomatiziranega strojnega učenja (AutoML). Trenutno je zaposlen v podjetju Outbrain kjer kot del izraelske ekipe raziskuje meje inkrementalnega strojnega učenja na velikih skalah.

 

Mladen Borovič, FERI UM
Mladen je del ekipe Laboratorija za heterogene računalniške sisteme mariborske FERI, kjer se ukvarja s področjem umetne inteligence, bolj specifično s priporočilnimi sistemi in rešitvami, ki temeljijo na obdelavi naravnega jezika. Sodeloval je v različnih industrijskih in raziskovalnih projektih in rešitvah, ki temeljijo na naravnem jeziku, med drugim na prototipnem virtualnem asistentu za dvigovanje paketov, ki ga uporablja ameriško logistično podetje Direct4.Me.

 

Aleksej Miloševič, Databox
Aleksej Miloševič je programski inženir in podatkovni znanstvenik. Na podjetju Databox v okviru Data Science ekipe vodi iniciative integracije metod umetne inteligence in strojnega učenja v funkcionalnosti produktov, ki omogočajo napredno analitiko podatkov. Strokovni in raziskovalni interesi vključujejo arhitekture informacijskih sistemov, aplikacije strojnega učenja pri programskem razvoju in operacionalizacija modelov strojnega učenja v produkcijskih okoljih.

 

Miha Pavlinek, Databox
Miha Pavlinek je podatkovni znanstvenik z doktoratom na področju obdelave naravnega jezika ter večletnimi izkušnjami pri razvoju inteligentnih rešitev. V podjetju Databox vodi ekipi podatkovne znanosti in podatkovnega inženiringa, ki sta odgovorni za celoten proces zbiranja in obdelave velikih podatkov, podatkovno analitiko ter pripravo modelov strojnega učenja in njihovo integracijo v končne produkte.

 

Program


18:00 – 20:00 Startup Müsli: Kako lahko ChatGPT dvigne vašo produktivnost?


Startup Müsli tokrat gostuje v Tehnološkem parku Ptuj


Prvi müsli letošnje bo gostoval v impresivnih novih prostorih Tehnološkega parka Ptuj na Vičavi 1 na Ptuju, kjer domujeta tudi podetji Databox in Intera.

 

 

Lokacija


Tehnološki park Ptuj, Vičava 1, 2250 Ptuj.


Splošni pogoji prijave


Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.