Startup Müsli: Bird Buddy - Uspešna startup zgodba s Francijem Zidarjem

25. september 2023 Ob 18.00
Datum in ura
Ponedeljek, 25. september 2023
18.00 - 0.00 CEST
Lokacija

KID Kibla,

Ulica Kneza Koclja 9,

2000 Maribor.

Nepozabno potovanje v svet podjetniškega uspeha in razvoja novih atraktivnih produktov z Bird Buddy!
 
Pred tabo je edinstveno doživetje, kjer bomo raziskovali navdihujočo zgodbo vsem dobro znanega startupa ‘Bird Buddy’.
 
Kdo še ni slišal za inovativno pametno ptičjo krmilnico, ki je obnorela svet? To je ptičja krmilnca opremljena s kamero, ki omogoča ljubiteljem ptic, da opazujejo in fotografirajo ptice kar iz udobja svojega doma. S pomočjo naprednih tehnologij prepoznavanja ptic ta omogoča uporabnikom, da prepoznajo različne vrste ptic, spremljajo njihovo obnašanje in celo delijo svoje opazovanje s svetom prek družabnih omrežij.
 
Bird Buddy je postal pravi hit na Kickstarterju, kjer so v samo 30 dneh zbrali več kot 4,16 milijona evrov. Do danes so prodali več kot 100 tisoč pametnih ptičjih krmilnic in ustvarili 40 milijonov dolarjev prometa. Z gotovostjo lahko trdimo, da so postavil nove standarde v svetu ljubiteljev ptic in tehnoloških inovacij v povezavi z naravo.

Obljubljamo neprecenljiva priložnost za vse, ki želite odkriti skrivnosti uspeha in razvoja produktov tehnološkega startupa.
 
Franci Zidar, soustanovitelj podjetja Bird Buddy, bo z nami delil svojo zgodbo, ki se je začela ob preprostem pogovoru ob pivu in se razvila v enega največjih uspehov na slovenski startup sceni. Leta 2021 so bili prepoznani kot najbolj prespektivno slovensko startup podjetje in zato osvojili prestižen naziv "Slovenski start:up leta."
 
Če tudi tebe zanima, kako je nastala zgodba o uspehu Bird Buddy in kako je ekipi v samo 3 letih uspelo doseči neverjetne prodajne številke, prodreti na ameriški trg ter zbrati več milijonov evrov na Kickstarterju, se nam pridruži na dogodku. Franci ti razkrije  skrivnosti njihovega uspeha, zato ne izpusti priložnosti in se prijavi zdaj.

 

PRIJAVA


 

Govorili bomo o naslednjih temah:

  • Rojstvo Bird Buddyja: Kako se je rodila ideja za pametne ptičje krmilnice in kaj so bili prvi koraki od ideje do realizacije. 
  • Razvoj produkta: Kako je potekal razvoj pametne ptičje krmilnice, kakšni so bili tehnološki izzivi, kako so se lotili dizajniranja produkta in kako so povratne informacije zgodnjih uporabnikov vplivale na končni produkt.
  • Uspeh na Kickstarterju: Kateri so bili ključni dejavniki, ki so prispevali k temu, da so na Kickstarterju zbrali tako velik znesek v tako kratkem času? Kako so pripravili uspešno kampanjo? Katere strategije so uporabili za predstavitev svojega produkta Kickstarter skupnosti in kako so pritegnili pozornost potencialnih podpornikov? In še mnogo več izveš, če se nam pridružiš.
  • Rast podjetja: Kako je podjetje v samo 3 letih zrastlo, osvojilo ameriški trg, prodalo več kot 100.000 pametnih krmilnic in ustvarilo približno 40 milijonov dolarjev prometa?
  • Širitev na ameriški trg: Zakaj in kdaj izbrati ameriški trg in kako uspešno vstopiti nanj s startupom?
  • Zmagovalna ekipa: Danes ekipa Bird Buddyja šteje več kot 100 sodelavcev, od tega štiri petine v Sloveniji. Franci nam bo povedal kakšen je njegov recept, kako sestaviti in ohraniti ekipo, ki omogoča nadaljnjo rast.
  • Podjetniške lekcije: Prisluhni Francijevim nasvetom iz prve roke, ki ti lahko pomagajo pri sprejemanju ključnih odločitev na tvoji podjetniški poti.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je odprt za vse, ki želite pridobiti vpogled iz prve roke v uspešne podjetniške zgodbe, se povezati z enako mislečimi posamezniki in razširiti svojo mrežo poznanstev. Pridružite se nam in stopite na pot uspeha skupaj z nami!
 

PRIJAVA

 

Kdo je Franci Zidar?

Franci je soustanovitelj startupa Bird Buddy, danes vodilnega podjetja, ki se je specializiralo za razvoj pametnih ptičjih krmilnic. Njegova podjetniška pot, pa se ni pričela z Bird Buddyem, zato je današnji podjetniški uspeh odraz vseh njegovih preteklih izkušenj.
 
Po končani gimnaziji v Celju je izbral študij prava, a je hitro ugotovil, da to ni zanj. Študij je nadaljeval na zasebnem multimedijskem inštitutu SAE, kjer je zablestel v izobraževanju o spletnem oblikovanju in programiranju in postal najboljši študent v razredu. Na inštitutu SAE je nato predaval še sedem let, hkrati pa ustanovil agencijo Proxima, ki se je ukvarjala z  razvojem spletnih in mobilnih aplikacij. Njegova naslednja podjetniška zgodba je bila povezana z razvojem pametnega vodiča Nexto, ki ljudem s pomočjo mobilnega telefona omogoča odkrivanje znamenitosti. S podjetniškimi idejami mu je uspelo prodreti tudi pod okrilje pospeševalnikov v Berlinu in Los Angelesu.

 

Več o Franciju najdeš tukaj
 

Pridružite se nam in spoznajte naše goste ter se z njimi povežite! 

 

Program

18:00 – 20:00 Startup Müsli: Bird Buddy - Uspešna startup zgodba s Francijem Zidarjem

 

Lokacija

KID Kibla, Ulica Kneza Koclja 9, 2000 Maribor.

 

PRIJAVA

 

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.


Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.