Start:up Slovenia Ekosistem Meetup

8. november 2019 Ob 8.00
Kavarna Sputnik
Datum in ura
Petek, 8. november 2019
8.00 - 10.00 CEST
Lokacija

Tržaška cesta 128

1000 Ljubljana

Slovenija

Kavarna Sputnik

Kako preko avstrijske Koroške na 100-milijonsko nemško govoreče tržišče? #StartupPlusProgram

 

Razvijate storitev ali proizvod, ki bi ga želeli testirati na nemško govorečem tržišču? Avstrijska Koroška je zaradi bližine, kupne moči in slovenske zamejske skupnosti odlično izhodišče za prodor na razviti trg z več kot 100 milijoni potrošnikov. Kakšen je povprečen uporabnik v Sloveniji in kakšen v Avstriji? Kakšne so glavne razlike med njima in kaj so glavne napake rastočih podjetij pri nastopu na avstrijskem trgu?

 

Odgovore na ta in druga vprašanja vam ponudimo na srečanju skupnosti Start:up Slovenia v partnerstvu z BABEG-om.

 

Govorci in vaši sogovorniki, ki vas opremijo tudi z dragocenimi triki, kako najbolj uspešno nagovoriti avstrijskega kupca, bodo:

 

 

 

Ing. Miha Kampuš, koroški Slovenec in serijski podjetnik, ki je svoje prodajne izkušnje nabiral v različnih podjetjih, ki so uspešna ne le na obeh trgih, temveč so uveljavljena tudi v svetovnem merilu. Razumevanje potrošnikov in podjetij v različnih panogah je njegova vrlina, saj je bil udeležen v kar 25 podjetjih iz različnih panog, kot so kozmetična, energetska, medicinska in nepremičninska. Bodisi kot direktor bodisi kot vodja marketinga in prodaje se najprej vživi v kožo kupca, da lahko prodajni proces povsem prilagodi potrebam trga.

 

Tadej Čertov, gozdar po izobrazbi, čebelar po duši. Koroški Slovenec na težavo umrljivosti čebel odgovarja z merilnim sistemom BeeSaver, ki se pritrdi na čebelnjak in čebelarjem pomaga s ključnimi informacijami, kot so teža in temperatura panja. Povezava sistema z aplikacijo omogoča hiter odziv na težave, kar čebelarjem znižuje stroške in povečuje pridelek. S prvimi prodanimi proizvodi mladi podjetnik odlično pozna pot od ideje do prepoznavnosti v tradicionalni panogi na tako zahtevnem trgu. Kakšen nasvet bi dal sam sebi na začetku podjetniške poti in kako se pravilno lotiti prodajnega načrta v Avstriji, bomo od Tadeja izvedeli v njegovem predavanju.

 

Mag. Marion Biber je direktorica za Južno Evropo pri Državni agenciji za spodbujanje investicij (Austrian Business Agency - ABA), ki nudi brezplačno pomoč podjetjem, ki načrtujejo širitev na avstrijsko tržišče. Ga. Biber bo ponudila pregled nad avstrijskim startup okoljem in inkubatorji za tuja mlada podjetja, pozna odgovore na vprašanja o davčni in delovno-pravni zakonodaji in ima širok spekter poslovnih kontaktov, ki vam lahko pomagajo pri vzpostavitvi poslovanja.

 

Jernej Dvoršak iz Agencije za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem bo predstavil gospodarsko okolje dežele na severni strani Karavank. V katerih panogah je največ potenciala, kje so priložnosti za slovenske startupe, kakšne programe nudi Inkubator Build! in kakšne deželne in državne subvencije so na voljo mladim podjetjem. Vse to bo tema g. Dvoršaka, ki pri BABEG-u nudi podporo slovenskim podjetjem, da začetek poslovanja na avstrijskem trgu steče nemoteno.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, vas pa prosimo za potrditev udeležebe.

 

Prijavi se zdaj

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.