Start:up Maribor Hackathon 2016

1. april 2016 Ob 12.00
Datum in ura
Petek, 1. april 2016
12.00 - 0.00 CEST
Lokacija
Vabimo vse koderje, dizajnerje in hustlerje, da se nam pridružite 1. in 2. aprila na prvem Start:up Maribor Hackathonu, kjer bomo dva dni trdo delali, se družili in zabavali. Hackathon je tekmovanje v kodiranju in dizajniranju inovativnih rešitev, ki se ga mora udeležiti vsak navdušen heker, dizajner ali hustler.
 
V 30 urah intenzivnega dela, druženja in zabave bodo oblikovane ekipe razvijale inovativne rešitve s področja mobilnih aplikacij, virtualne resničnosti in obogatene resničnosti. Na voljo vam bo vrhunska tehnološka oprema, in sicer več kosov Google Glass, Viarbox in Oculus rift, kakor tudi najboljša mentorska podpora izkušenih razvijalcev vrhunskih rešitev.
 
Tematiko rešitev, ki jih boste razvijali bomo razkrili ob pričetku dogodka! Zagotavljamo vam, da bo tematika zelo široko zastavljena, da se boste zagotovo našli v njej, in se z veseljem in kreativnostjo lotili izziva razvoja inovativne ideje in same rešitve.
 
V tekmovanje se lahko prijavijo posamezniki kot tudi že oblikovane skupine posameznikov, ki se želijo preizkusiti v razvijanju inovativnih tehnoloških rešitev.
 


Čakajo vas super nagrade

Nagradni paket za najboljšo ekipo:
  • 1.000 EUR naloženih na »Predplačniški Visi Nove KBM« za zmagovalno ekipo,
  • Samsung Gear VR (Oculus), ki ga podarja podjetje EqualEyes,
  • brezplačne vstopnice za konferenco PODIM 2016 za vse člane zmagovalne ekipe,
  • 12 mesečna uporaba delovnega mesta in storitev Tovarne podjemov
  • Paket Večer, ki vključuje 1-mesečno brezplačno: uporabo poslovnih prostorov z vso potrebno komunikacijsko infrastrukturo v obliki pisarniških prostorov, pravna, finančna in marketinška svetovanja sodelavcev Večera v medijskem in oglaševalskem sektorju ter možnost partnerskega vstopa družbe Večer v startup podjetje.
 
Prav vsi udeleženci pa prejmejo tudi »goody bag« Nove KBM.
 


Kaj bomo jedli in pili? Kje bomo spali?

Organizatorji bodo poskrbeli za dovolj hrane in okrepčil ter seveda tudi »energetske napitke« :) 
 
Za člane ekip, ki niso iz Maribora in okolice bomo poskrbeli tudi za brezplačno prenočišče v neposredni bližini dogodka.

 
 

 


Na voljo TOP mentorji

Sodelovanje na Hackathonu je potrdilo več kot 10 odličnih mentorjev, in sicer uspešnih koderjev, dizajnerjev oziroma hustlerjev, ki so se že izkazali na trgu. Vsaki ekipi se bo pridružil en mentor, ki bo njihov »podpornik«. Mentor jim bo svetoval, delil izkušnje ter jih po potrebi povezoval z drugimi mentorji na dogodku. Ekipo mentorjev bo vodil Luka Topolovec iz podjetja EqualEyes, ki je vodil zmagovalno ekipo na lanskoletnem TechCrunch Disrupt Hackathonu v Londonu, kjer so zmagali z aplikacijo FreeMe.Foto: Luka Topolovec z zmagovalno ekipo EqualEyes na lanskoletnem TechCrunch Disrupt Hackathonu v Londonu.


Sodelovanje na Hackathonu so že potrdili sledeči mentorji:
 
 
Luka Topolovec, EqualEyes
Tadej Gregorčič, Motiviti
Jernej Mirt, Viar
 
 
 
Milan Gabor, Viris
Mateja Verlič, Kendu
Tilen Travnik, D•Labs

 
 
 
Jernej Kocjančič, Motiviti
Simon Jurič, Inova IT in FERI UM
Mitja Mavsar, Mavsar
 
 
 
Matic Bitenc, Toshl
Martin Pelcl, MojMojster
Rok Ajdnik, Reveel

 
 
 
Zedin Salkanovič, Adora-Med
Žiga Hajdukovič, Dawn of Play
Jernej Gračner, Freelancer
 
 
 
Blaž Magdič, EqualEyes
 Program dogajanja

Petek, 1.4.2016                                                                                                                                                                     
 
12:00 – 13:00      Prihod in registracija udeležencev
13:00 – 14:00      Pozdrav udeležencem & predstavitev poteka dogodka in razkritje tematike za 
                              rešitve
14:00 – 24:00      Aktivno delo podjetniških ekip na razvoju aplikacij / idej
24:00 – 09:00      Nočna izmena za najmočnejše
 

Sobota, 2.4.2016
 
09.00 – 09.30      Jutranja kava ter posredovanje informacij o poteku dela
09:30 – 10:00      Delavnica: »Kako oblikovati super prezentacijo«
10:00 – 18:00      Delo na rešitvah / idejah / prezentacijah
18:00 – 19:00      Predstavitve rešitev / idej in njihovega napredka pred strokovno komisijo
19:00 – 19:15      Wrap up dogodka
19:15 – 20:00      Razglasitev zmagovalcev, podelitev nagrad in diplom ter druženje
20.00-                   Zabava v mestu.
 


Kdo lahko tekmuje?

Na dogodku lahko sodelujejo vsi inovativni posamezniki oziroma ekipe iz Slovenije, in sicer kot fizične osebe. Zaposleni v partnerskih organizacijah (Nova KBM, IRP, EqualEyes) ne morejo sodelovati v ekipah, lahko pa nastopajo v vlogi mentorja oziroma opazovalca.
 
Število mest je omejeno! Prijave bodo odprte do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 29.3.2016. Prijava je obvezna!
 
Prijava poteka preko spletne aplikacije, ki je pozicionirana na spletni strani www.startupmaribor.si. Za zabavo, druženje, pijačo in prigrizke bo poskrbljeno. Tudi za brezplačno prenočišče za vse, ki ne prihajajo iz Maribora oziroma njegove okolice.
 
Več informacij na: info@startupmaribor.si oziroma na telefonu 02 2294 270.
 


Seznam potencialnih tehnologij 

Predpriprave za hackathon že potekajo! Za vse, ki se želijo še dodatno pripraviti, smo pripravili kratek seznam literature, ki vam lahko pomaga pri razvoju vaše ideje. Literatura ni obvezna, je pa zaželjena. Časa za razvoj ideje je malo.

Razvoj aplikacij za navidezno resničnost 
Oprema: Oculus Rift, Viarbox s pametnim telefonom 
Koristne povezave:
Razvoj aplikacije za obogateno resničnost (augmented reality)
Oprema: Google glass, pametni telefon 
Koristne povezave: 
 
Razvoj aplikacij na pametnih telefonih (Android ali iOS)
Oprema: Pametni telefon
Koristne povezave:  
Ne pozabiti na uporabo Jave, Javascripta, in razvojnih orodij za iOS in Android.
 
Na Hackathonu vam bo na voljo vrhunska tehnološka oprema, in sicer več kosov Google Glass,  Viarbox in Oculus rift, kakor tudi najboljša mentorska podpora izkušenih razvijalcev vrhunskih rešitev.
 


Ocenjevalni kriteriji

Strokovna komisija bo ocenjevala tri vidike razvitih rešitev, in sicer:
 
  • Tehnološki vidik rešitve; koncept rešitve, inovativnost rešitve, inovativna uporaba gadget-ov in tehnologij, kvaliteta kode oziroma rešitve 50 točk
  • Uporabniška izkušnja rešitve; dizajn rešitve, vrednost rešitve za uporabnika, tržni potencial rešitve 30 točk
  • Prezentacija pred komisijo; jasna in prepričljiva predstavitev rešitve 20 točk
 
Strokovno komisijo sestavljajo mentorji dogodka, ki vam bodo na voljo tudi za kakovostne povratne informacije glede vaše rešitve in predstavitve.
 


Lokacija dogajanja

Hackhaton bo potekal 1. in 2. aprila, v prostorih Tovarne podjemov – podjetniškega inkubatorja Univerze, ki se nahaja na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika 6 v Mariboru!

 
 


Organizatorji in partnerji 

V okviru programa Start:up Maribor že vrsto let izvajamo različne start-up dogodke in programe, kjer se rojevajo in uresničujejo dobre podjetniške ideje. V mariborski start-up skupnosti se vse bolj povezujemo in družimo, ter tkemo poslovna partnerstva in prijateljstva. V sodelovanju s start-up skupnostjo ter gospodarskimi družbami v Mariboru smo se odločili, da vse naše izkušnje in znanje usmerimo v izvedbo prvega velikega Start:up Maribor Hackathona.

Hackathon so-organizira start-up podjetje EqualEyes d.o.o., ki je zmagalo na številnih hackathon tekmovanjih. Strokovni del Hackathona bo zato vodil Luka Topolovec, so-ustanovitelj in direktor podjetja EqualEyes, ki je do zmage na lanskoletnem TechCrunch Disrupt Hackathonu v Londonu povedel svojo ekipo z aplikacijo FreeMe. Več o njihovi zmagi si lahko preberete tukaj

Strateški partner Tovarne podjemov in osrednji partner Start:up Maribor Hackathona je Nova KBM, ki si prizadeva okrepiti povezave z inovativnimi talenti in start-up podjetji. Banka je prepoznala potencial izgradnje močne start-up skupnosti in potenciala za doseganje sinergij preko poslovnega sodelovanja in sodelovanja pri oblikovanju bančnih storitev prihodnosti, ki vključujejo napredne tehnologije in dostop do celovitih bančnih storitev preko spleta in mobilnega telefona. Se sliši futuristično? :)

Pri promociji pa nam že tradicionalno stoji ob strani družba Večer, ki je medijski partner celotnega programa Start:up Maribor in močan podpornik talentov in startup podjetij.

 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.